Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Protektory speciálně vyvinuté pro vozidla zajišťující sběr odpadu a recyklovatelných materiálů

ContiRe CityService

29/01/2015
  • Continental nabízí za tepla protektorované pneumatiky speciálně určené pro popelářské vozy
  • Optimální odolonost díky oboustranně zesílené bočnici
  • ContiRe CityService HA3 pro použití na všech nápravách
  • ContiRe CityService HD3, pneumatika pro hnanou nápravu a optimální trakci

Hanover Hannover, 29. leden 2015. Prémiový německý výrobce pneumatik, Continental, nabízí poprvé v historii teplé protektory ContiRe CityService, vyvinuté speciálně pro vozidla zajišťující sběr odpadu a recyklovatených materiálů. Pneumatika ContiRe CityService HA3 je extrémně odolná a flexibilní na všech nápravách a splňuje náročné požadavky daného sektoru. Za tepla protektorovaná pneumatika, jejíž směs je zvláště odolná proti proříznutí a opotřebení také přispívá k nízké ekologické zátěži produkované společnostmi na zpracování odpadu.

Pneumatiky pro vozy používané při likvidaci odpadu jsou vystaveny náročným podmínkám. Ostré zatáčky, častá akcelerace a brzdění, manévrování ve stísněných prostorách a opakované vyjíždění na obrubník podrobují pneumatiky vozidla enormní zátěži. Aby se těmto požadavkům vyhovělo, vyvinul Continental pneumatiku ContiRe CityService HA3, která zaručuje optimální odolnost a dlouhou životnost díky moderní struktuře dezénu a speciálně přizpůsobené směsi. Navíc profil dezénu není směrový, takže pneumatiku ContiRe CityService HA3 lze používat libovolně na všech nápravách. To znamená, že potenciál obou zesílených bočnic můžete plně využít. Pneumatika získává potřebnou stabilitu díky konstrukci uzavřeného ramene. Vyhazovače kamínků integrované do drážek dezénu zajišťují odstranění kamenů, které byly pneumatikou zachyceny.

20150129retreadedtires_image1

Pneumatiky nové řady ContiRe CityService HA3 a HD3 v rozměru 315/80 R 22.5 jsou k dispozici už nyní. Velmi brzy budou následovat pneumatiky v rozměru 295/80 R 22.5.

Pneumatika ContiRe CityService HA3 je vynikajícím příkladem recyklovatelnosti a podpory udržitelného rozvoje, což hraje zvláště významnou roli v oboru zpracovávání odpadů. Tento teplý protektor se vyrábí v ContiLifeCycle závodě v Hannoveru. Teplé protektorování ve srovnání s výrobou nové pneumatiky využívá méně cenných zdrojů jako je například přírodní kaučuk. Energie potřebná pro výrobu se snižuje až o 70 procent, čímž se také snižuje uhlíková stopa. Navíc se o více než 80 procent může snížit množství vyprodukovaného odpadu a díky speciální recyklaci pryže se dosahuje významného snížení CO2, přičemž se odrásaná pryž opět devulkanizuje díky modernímu procesu.

ContiRe CityService HA3 má tzv. vizuální indikátor souososti (VAI), díky němuž lze už v počáteční fázi detekovat nesprávné nastavení geometrie náprav nákladních automobilů a návěsů. Prémiové pneumatiky obsahují také indikátory opotřebení na bočnici a také označení M+S. Stejně jako u ostatních pneumatik Continental je i ContiRe CityService konstruována včetně patentované technologie AirKeep® pomáhající předcházet postupné ztrátě tlaku v pneumatice. Čtyřvrstvý trojúhelníkový nárazník a zejména odolná konstrukce patky zajišťují spolehlivost a dlouhou životnost.

ContiRe CityService HD3 byla vyvinuta speciálně pro hnanou nápravu, která nabízí optimální trakci ve zvláště náročných podmínkách. Blokový dezén je nesměrový. Pneumatika s oběma zesílenými bočnicemi proto může být flexibilně použita na obou stranách nápravy. Kromě vyhazovačů kamínků má pneumatika ContiRe CityService HD3 také speciální tvar dezénu, který zajišťuje stabilitu při zatáčení. Stejné parametry výrobce zaručuje jak u protektorovaných pneumatik, tak i u pneumatik nových.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas