Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Nová nízkoprofilová pneumatika s vysokou nosností pro velkoobjemovou přepravu

Conti EcoPlus HD3

05/03/2015
  • Continental uvádí na trh novou pneumatiku v rozměru 315/45 R 22.5 pro hnanou nápravu
  • Vysoká nosnost kostry díky technologii 0° nárazníku
  • Nový dezén zaručuje vysoký kilometrový výkon při nízké spotřebě

Hanover, Německo, 5. března 2015. Přísnější kontroly dodržování povolené celkové výšky nákladních vozidel znamenají pro přepravní společnosti náročné výzvy a vyžadují nová pojetí vozidel. Conti EcoPlus HD3 je první záběrová pneumatika německého výrobce prémiových  pneumatik, která je určena výhradně pro nízkoložné vozidla. Tato pneumatika v rozměru 315/45 R 22.5 byla vyvinuta tak, aby splňovala požadavky segmentu velkoobjemové přepravy. Navzdory nízkému průměru je vhodná pro zatížení nápravy 11,6 tun v dvojmontáži. Díky nejnovějším technologiím je tato nízkoprofilová pneumatika nejnižší ve své třídě, což z ní činí ideálního adepta na využití u návěsů s vnitřní výškou nákladu 3 metry, aniž by došlo k překročení maximální povolené celkové výšky.

20150305conti-ecoplus-hd3-Image01

Conti EcoPlus HD3, pneumatiku v rozměru 315/45 R 22.5 pro hnanou nápravu.

Maximální povolená výška čtyři metry je pro obsluhu vozidel věčným problémem. Použití tradičních pneumatik pro nákladní automobily, například 60 série, neumožňuje plné využití vnitřní výšky nákladu, aniž by došlo k překročení maximální povolené celkové výšky. Nová pneumatika Conti EcoPlus HD3 315/45 je určena konkrétně pro hnané nápravy nízkoložných vozidel. S průměrem pouhých 852 milimetrů snižuje výšku páté nápravy soupravy tak, aby nedošlo k překročení povolené celkové výšky. Při vývoji pneumatiky spolupracoval Continental úzce s výrobci nákladních automobilů a návěsů, kteří kompletně proměnili svá pojetí vozidel.

Pneumatika Conti EcoPlus HD3 315/45 má mnohem menší průměr než srovnatelná pneumatika 60 série. V dvojmontáži je tato pneumatika vhodná pro zatížení nápravy 11,6 tun, protože nárazníkový pás byl vyroben s využitím technologie 0°. Aby bylo možné dosáhnout užších bočnic této nízkoprofilové pneumatiky, byla použita speciální kostra. Díky velmi stabilnímu, ale přesto velmi pružnému materiálu odolá pneumatika bez problémů  vysokému zatížení v ohybu.

20150305conti-ecoplus-hd3-image02

Nová Conti EcoPlus HS3, rozměr 355/50 R 22.5.

Nízký průměr pneumatiky také klade vysoké nároky na směs běhounu. Kvůli nižšímu valivému obvodu vykazují nízkoprofilové pneumatiky přirozeně nižší míru opotřebení. Nová směs pneumatiky Conti EcoPlus HD3 315/45 je zárukou optimálního opotřebení dezénu při nízkém valivém odporu.

Jako všechny pneumatiky Continental 3. generace využívá i novinka Conti EcoPlus HD3 315/45 protektorovatelnou prémiovou kostru s patentovanou technologií vnitřní gumy AirKeep®, která zabraňuje postupné ztrátě tlaku v pneumatice. Prořezání pneumatiky prodlužuje její životní cyklus a umožňuje dosáhnout finanční úspory. Na bočnici pneumatiky Conti EcoPlus HD3 315/45 najdete označení M+S a také značku sněhové vločky v horách (3PMSF), která říká, že je možné ji použít také na silnicích pokrytých sněhem.

V nadcházejících měsících bude sortiment pneumatik Conti EcoPlus rozšířen o pneumatiku Conti EcoPlus HS3 v rozměru 355/50 R 22.5. Spolu s pneumatikou Conti EcoPlus HD3 315/45 je tato nízkoprofilová pneumatika pro hnané nápravy skvělou volbou pro tahače s návěsem a návěsy ve velkoobjemové přepravě.

Pneumatiky Conti EcoPlus HD3 315/45 a Conti EcoPlus HS3 355/50 jsou vítaným přírůstkem do rodiny pneumatik určených speciálně pro dálkovou a regionální přepravu s častým využíváním dálnic.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas