Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Nový koncept pneumatik pro tahače používané ve velkoobjemové přepravě

07/05/2015
  • Pneumatiky s nízkým profilem umožňují optimalizaci celkové výšky povolené zákonem
  • Pneumatiky 355/50 a 315/45 R 22,5 pro řízené a hnací nápravy podporují koncept nízkoložných vozidel
  • Pneumatiky s vysokou zatížitelností poskytují dlouhou životnost a optimální spotřebu paliva

Hannover, 7. května 2015. Poté, co společnost Continental na počátku roku uvedla na trh nové pneumatiky 315/45 R 22,5 pro hnací nápravy Conti EcoPlus HD3, doplnila nyní svou nabídku pro nízkoložené vozidla o pneumatiku Conti EcoPlus HS3 pro řízené nápravy v novém rozměru 355/50 R 22,5 . Obě tyto nízkoprofilové pneumatiky představují nový koncept pneumatik pro tažná vozidla. Umožňují provozovatelům vozových parků optimálním způsobem využít maximální 3metrovou vnitřní celkovou výšku z celkových čtyř metrů povolených zákonem.

Kromě vysoké zatížitelnosti obě pneumatiky ze řady Conti EcoPlus, které jsou speciálně vyvinuté pro dálkový provoz a regionální přepravu s častým využíváním dálnic, nabízejí maximální životnost a nízkou spotřebu paliva.

20150507semitrailertractors-image01

Pneumatiky 355/50 a 315/45 R 22,5 pro řízené a hnací nápravy podporují koncept nízkoložných vozidel.

Díky svému nízkému průměru obě tyto pneumatiky snižují výšku točnice tak, aby nedocházelo k překročení povolené celkové výšky, a to ani při plném využití vnitřní výšky nákladu. Pneumatika Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22,5 pro řízené nápravy o průměru 934 mm nabízí zatížitelnost 8 tun. Pneumatika Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22,5 pro hnací nápravy o průměru pouhých 852 mm umožňuje v dvojmontáži zatížení nápravy 11,6 tun. Využití konstrukce 0° nárazníku umožňuje u pneumatiky Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22,5 vyšší zatížitelnost.   Díky velmi stabilnímu, ale přesto velmi pružnému materiálu odolá kostra bez problémů vysokému zatížení v ohybu.
Nová směs Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22,5 poskytuje optimální opotřebení dezénu při nízkém valivém odporu.

Směs pro optimální valivý odpor byla vyvinuta i pro pneumatiku Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22,5 pro řízené nápravy. Dezén pneumatiky se vyznačuje speciální dvouvrstvou konstrukcí („koncept Cap-Base“). Svrchní část běhounu („cap“) má směs, která zajišťuje optimální kontakt s povrchem vozovky a dlouhou životnost. Speciální směs podběhounu („base“), která nepřichází do kontaktu s vozovkou, omezuje vznik tepla a snižuje tak valivý odpor.

Nově vyvinuté provedení profilu pneumatiky zlepšuje přilnavost za mokra, a to částečně i díky husté síti propojených mikrolamel mezi drážkami dezénu. Díky vyššímu objemu pryže Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22,5 je dezén navíc tvořen větším množstvím materiálu, což vede ke zmenšení šířky dezénových drážek. Zároveň se tak zvětšuje část dezénu, která se dostává do kontaktu s vozovkou, a dochází ke zvýšení odolnosti proti opotřebení.

Jako všechny pneumatiky Continental 3. generace využívají pneumatiky Conti EcoPlus HS3 355/50 R 22,5 a Conti EcoPlus HD3 315/45 R 22,5 protektorovatelnou prémiovou kostru s patentovanou technologií vnitřní gumy AirKeep®, která zabraňuje postupné ztrátě tlaku v pneumatice.

Prořezávání a protektorování pneumatikprodlužuje jejich životnost s nižším valivým odporem, což přímo ovlivňuje hospodárnost vozového parku. V dezénu obou pneumatik jsou umístěny indikátory prořezávání, které označují možnou hloubku pro prořezání.

Press Contact Annette Rojas
Annette Rojas