ContiPremiumContact 5 získala nejvyšší doporučení od ADAC, ÖAMTC, TCS a Stifftung Warentest

23/02/2015
tire_image1
  • ContiPremiumContact 5 zvítězila v testu pneumatik pro kompaktní vozy v rozměru 185/60 R 14 – získala nejvyšší hodnocení „dobrá“
  • Nejvyšší hodnocení tato pneumatika obdržela i v rozměru 205/55 R 16 pro vozy střední třídy

Letní pneumatika ContiPremiumContact 5 získala nejvyšší hodnocení v dalších aktuálních testech. Tentokrát se jednalo o prestižní test organizovaný předními autokluby z Německa, Rakouska a Švýcarska společně se spotřebitelskou organizací Stifftung Warentest. ContiPremiumContact 5 v rozměru 185/60 R 14 pro kompaktní vozy zaznamenala nejlepší výsledky v ovladatelnosti na vodě a na suchu a coby vítěz testu předvedla dobré vlastnosti na mokru. Experti na pneumatiky ji charakterizovali jako „velice vyváženou letní pneumatiku“. V testu pneumatik v rozměru 205/55 R 16 určených pro kompakty a vozy střední třídy získala ContiPremiumContact 5 rovněž nejvyšší udělené hodnocení „dobrá“, přičemž byla díky nejlepším dosaženým výsledkům na suchém povrchu a dobrým vlastnostem na mokrém klasifikována jako „velice vyvážená letní pneumatika“.

Odborníci testovali celkem 35 pneumatik od výrobců z Evropy, Spojených států a Asie, a to v rozměrech – 185/60 R 14 a 205/55 R 16. ContiPremiumContact 5 je nejpopulárnější letní pneumatikou značky Continental. Mezi její výjimečné vlastnosti patří krátká brzdná dráha na suché i mokré vozovce, přesné ovládání, jízdní komfort, nízký valivý odpor a velký kilometrový proběh. Tato prémiová letní pneumatika je vyráběna v 75 rozměrech pro ráfky o průměru 14 až 17 palců a je homologována pro rychlosti až do 300 km/h.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností