Continental partnerem kampaně „Stop the Crash“ organizace Global NCAP

18/08/2015
  • Divize podvozků a bezpečnosti a divize pneumatik se zapojily do této kampaně s cílem zvýšit bezpečnost na silnicích tím, že budou standardně používány nejmodernější bezpečnostní technologie, a to především u vozidel subkompaktní třídy
  • Global NCAP je mezinárodním orgánem se sídlem v Londýně ve Velké Británii, jenž sdružuje devět institucí NCAP z celého světa, které testují bezpečnost nových vozidel
  • Informační kampaň, jejímž cílem je zdůraznit důležitost systému ESC, systému autonomního nouzového brzdění a systému ABS pro motocykly, jakož i správného tlaku v pneumatikách a hloubky dezénu
  • K oficiálnímu uvedení kampaně dojde na akci v Brazílii v polovině listopadu, kvůli níž se sjede velké množství světových politických činitelů, zástupců médií a správců vozových parků

Partnerem této informační kampaně je divize podvozků a bezpečnosti a divize pneumatik předního mezinárodního dodavatele automobilového průmyslu a výrobce pneumatik, společnosti Continental. Kampaň „Stop the Crash“ je iniciativou organizace Global NCAP, což je orgán se sídlem v Londýně ve Velké Británii zastřešující spotřebitelské organizace NCAP pro bezpečnostní testování nových automobilů z celého světa. ANCAP, NCAP Asie, NCAP Čína, NCAP Evropa, NCAP Japonsko, NCAP Korea, NCAP Latinská Amerika a NCAP USA a Institut pojišťovnictví pro bezpečnost na dálnicích (IIHS) definují normy, které automobily musí splňovat, aby jim bylo možno udělit pětihvězdičkové hodnocení maximální bezpečnosti. Systémy zabraňující kolizi a zmírňující dopady dopravních nehod, jako jsou systémy chránící dospělé i dětské pasažéry, systémy ochrany chodců a asistenční systémy, jako je systém elektronické kontroly stability (ESC), autonomní systém nouzového brzdění (AEBS) a adaptivní tempomat (ACC), jsou v Evropě základním požadavkem pro dosažení tohoto hodnocení.

Frank Jourdan, Member of the Executive Board of Continental AG and President of the Chassis & Safety Division

„Dlouhodobou strategii „Vision Zero“ uplatňujeme již dlouhou dobu. Díky inovacím a neustálému vylepšování a zdokonalování našich komponent a systémů hrajeme přední roli při zvyšování bezpečnost na vozovce. „Vision Zero“ se skládá ze tří po sobě jdoucích fází: nejvyšší důležitost zde má eliminace veškerých úmrtí při dopravních nehodách, následně pak chceme snížit počet zranění na nulu. Pokud již nedojde k jediné nehodě, naše vize „Vision Zero“ došla naplnění,“ říká pan Frank Jourdan, člen Výkonné rady Continental AG a prezident divize podvozků a bezpečnosti. „Vzhledem k tomu, že jsou již bezpečnostní pásy, systém ESC, systém pro sledování tlaku v pneumatikách (TPMS) a AEBS pro nákladní automobily povinné, celkový počet úmrtí a zraněných při dopravních nehodách, jakož i počet nehod samotných výrazně poklesl. Navzdory tomu je však daň v podobě více než 1,2 milionu lidí usmrcených na silnicích celého světa stále ještě neskutečně vysoká a nepřijatelná. Musíme vynaložit společné úsilí, abychom tato čísla snížili.“

„Je nám ctí, že můžeme být partnerem společnosti Continental v rámci této nové iniciativy, jejímž smyslem je propagovat systémy zabraňující kolizi a bezpečnost pneumatik. Abychom byli schopni dosáhnout cílů OSN, a totiž do roku 2020 snížit počet úmrtí při dopravních nehodách na polovinu, potřebujeme silně prosazovat osazování systémů ESC, AEBS a ABS do motocyklů, a to především ve výrazně motorizovaných zemích Asie a Latinské Ameriky. Naše kampaň si klade za cíl zvýšit povědomí o těchto technologiích, které dokážou zachraňovat lidské životy. Pokud se nám podaří urychlit jejich použití, mohutně nakročíme vstříc světu, v němž nebudou úmrtí při dopravních nehodách,“ nechal se slyšet pan David Ward, generální sekretář organizace Global NCAP.

Během kampaně „Stop the Crash“ bude organizace Global NCAP a její partneři včetně společnosti Continental pořádat prezentace jízdy, kterými bude usilovat o zvýšení povědomí o přínosnosti dnes již masově vyráběných bezpečnostních technologií a podporovat jejich používání i u kompaktních i subkompaktních modelů. Regionálně se budeme zaměřovat na hustě osídlené rozvojové země, kde se v těchto segmentech prodává velký počet automobilů. Co se technologie pro automobily týče, zaměří se na systém ESC, AEBS a ABS pro motocykly. Co se pneumatik týče, bude zdůrazněna důležitost adekvátního tlaku pneumatik a hloubky dezénu.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, Member of the Executive Board of Continental and Head of Tire Division

„Pneumatiky jsou jediným bodem, kde dochází ke styku mezi automobilem a vozovkou. Všechny síly přenášené na vozovku procházejí plochou, která není větší než pohlednice. A přitom v kritické situaci je to právě pneumatika, co rozhodne, zda automobil zvládne zastavit včas, nebo zda při zatáčení bezpečně zůstane ve své stopě. To je důvodem, proč chceme informovat co největší množství řidičů na celém světě o bezpečnostních přínosech použití špičkových pneumatik, jež budou nahuštěny na správný tlak a budou mít vhodnou hloubku dezénu,“ říká pan Nikolai Setzer, člen Výkonné rady Continental AG a prezident divize pneumatik. „Nyní budeme naši technologicky zaměřenou prémiovou značku pneumatik Continental orientovat ještě více k našemu dlouhodobému cíli „Vision Zero“. To je oblast, v níž Continental coby společnost profituje z pozitiv svého širokého portfolia bezpečnostních technologií.“

Společnost Continental předpokládá, že předváděcí akce „Stop the Crash“, konané dvakrát ročně v zemích, jako je Čína, Indie, Malajsie či Mexiko, zvýší povědomí o přínosech nejmodernějších bezpečnostních systémů a tématech souvisejících s pneumatikami. Cílem je dosáhnout dalšího významného zlepšení celosvětové bezpečnosti na vozovce a dalšího trvalého snížení jak počtu osob usmrcených či zraněných při dopravní nehodě, tak i nehod samotných.

Kampaň „Stop the Crash“ organizace Global NCAP bude oficiálně spuštěna 18. listopadu 2015 prezentací jízdy, jež se bude konat ve stejném termínu, jako 2. světová konference o bezpečnosti na vozovce. Motem tohoto setkání světových politických špiček, správců vozových parků a zástupců médii bude „Čas pro výsledky“. „Stop the Crash“ povede tuto kampaň prostřednictvím webové stránky www.stopthecrash.org, jež bude sloužit jako hlavní kontaktní místo, a poté dále prostřednictvím dalších platforem včetně hashtagu #stopthecrash na online platformách a na sociálních sítích, jako je Twitter, Instagram či YouTube.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností