ContiWinterContact™ TS 850 vítězem zimního testu ADAC 2015 v rozměru 205/55 R16.

22/09/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatiky ContiWinterContact™ TS 850 byly označeny jako „dobré“ a zvítězily v testech ADAC, ÖAMTC A TCS dosažením nejlepších výsledků hodnocení vlastností na vodě, na sněhu a kilometrového proběhu; velice dobrý výkon podaly i na suchém povrchu
  • Pouze dvě z 19 testovaných zimních pneumatik v rozměru 205/55 R16 H byly ohodnoceny jako „dobré“
  • Menší prémiové zimní pneumatiky Continental s rozměrem 165/70 R14 T obsadily nejvyšší příčku v hodnocení vlastností na sněhu i suchém povrchu a zároveň zaznamenaly velice dobré výsledky na vodě

Pneumatika Continental ContiWinterContact™ TS 850 s rozměrem 205/55 R16 H zvítězila v testu zimních plášťů prováděném společně autokluby ADAC (Německo), ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko). Předvedla nejvyváženější vlastnosti a získala nejlepší známky v hodnocení chování na vodě, na sněhu i v míře opotřebení. Vítězná pneumatika rovněž prokázala dobré reakce na suchém povrchu a nízkou spotřebu paliva. Z 19 testovaných zimních pneumatik od evropských, amerických a asijských výrobců, jež byly určeny pro širokou škálu vozů od kompaktů po zástupce vyšší střední třídy, získaly pouze dvě nejvyšší známku „dobrá“. Testovacím vozem byl VW Golf 7.

ContiWinterContact™ TS 850 s menším rozměrem 165/70 R14 T si v nabitém poli 16 pneumatik vedla skvěle. Zvítězila v hodnocení vlastností na sněhu i suchém povrchu, uznání jí vynesl také výkon na vodě, dobré známky pak získala na základě posouzení kilometrového proběhu a spotřeby paliva. Navzdory o něco hůře klasifikovanému chování na ledu, které v tomto testu ovlivňuje celkový výsledek, si tato prémiová zimní pneumatika vysloužila druhé nejlepší hodnocení „uspokojivá“. Testovacím vozem pro menší pneumatiky byl VW Polo.

Portfolio rozměrů pneumatik ContiWinterContact™ TS 850 určených ráfkům o průměru 14“ až 17“ bylo před nadcházející zimou ještě rozšířeno. Speciálně pro sportovní vozy například Continental doporučuje WinterContact™ TS 850 P. Větší „příbuzný“ plášťů ContiWinterContact™ TS 850 je také k dispozici pro ráfky o průměru 16“ až 20“. Varianty určené speciálně segmentu SUV jsou označeny písmeny „SUV“ jak v názvu pneumatiky, tak přímo na její bočnici.

Kompletní test ADAC

Regina Feiferlíková