Zimní pneumatiky Continental na prvních místech i v testech roku 2015

09/10/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatika ContiWinterContact TS 850 v testech ACE, Autozeitung a ADAC na prvním místě
  • Odborníci chválili vyváženost a univerzální vlastnosti

V prvních testech zimních pneumatik sezóny pneumatika ContiWinterContact TS 850 opět obsadila první místo. V testu ACE, Autozeitung a ADAC získala mezi různými konkurenty vždy nejvyšší počet bodů. V testu ACE Lenkrad zajela při handlingu na sněhu nejlepší známku a i v hodnoceních na mokré vozovce a na suchém asfaltu zaujala čelní umístění v rámci testovaného „zimního obutí pro automobily“.

K testu magazínu Autozeitung nastoupily výrobky evropských, asijských a amerických značek a odborníci je testovali na mokré, suché a zasněžené vozovce celkem v 18 kategoriích. „Vždy bezpečná, rychlá a vyvážená. Vítězství v testu si odnáší pneumatika ContiWinterContact TS 850“ zněl jejich závěr.

Ve společném testu zimních pneumatik autoklubů ADAC, ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) si pneumatika ContiWinterContact TS 850 o rozměru 205/55 R 16 H vyvinutá v Hannoveru vyjezdila díky nejvyšší vyváženosti a nejlepším známkám za mokra, na sněhu, jakož i v rámci opotřebení první místo. Zářila i dobrými vlastnostmi na suché vozovce a nízkou spotřebou. Z 19členného testovaného pole z Evropy, USA a Asie, které se hodí pro velké množství osobních automobilů kompaktní až vyšší střední třídy, pouze dvě zimní pneumatiky získaly nejvyšší známku „dobrá“.

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 je se svým profilem vázaným se směrem jízdy zkonstruována tak, aby poskytovala vysokou přilnavost pro spolehlivý záběr na sněhu a ledu. Také na suchých nebo mokrých vozovkách nabízí tato prémiová zimní pneumatika od společnosti Continental vysokou bezpečnost, navíc září i díky nízkému valivému odporu. Dodávaná paleta průměru ráfku velkosériového modelu společnosti Continental sahá od 14 do 17 palců a byla pro tuto zimní sezónu dále zdokonalena. Společnost Continental doporučuje pro sportovní automobily a SUV pneumatiku WinterContact TS 850 P. Tento velký sourozenec pneumatiky ContiWinterContact TS 850 je k dispozici v rozměrech od 16 do 20 palců, provedení konstruovaná speciálně pro SUV mají v názvu výrobku a na bočnici dodatek „SUV“.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností