Webové stránky www.continental.cz ožívají s novým konceptem a vzhledem.

10/11/2015
  • Společnost Continental upravila internetovou prezentaci divize pneumatik
  • Nový koncept lépe splňuje požadavky zákazníků na online vyhledávání pneumatik
  • Design s rychlou odezvou je nyní k dispozici i na mobilních zařízeních

Stephan Meier, vedoucí divize eBusiness společnosti Continental v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika)

Společnost Continental provedla kompletní rekonstrukci webových stránek divize pneumatik www.continental.cz a upravila novou verzi podle změn chování uživatelů. „Naši zákazníci ve stále větším počtu hledají informace o našich pneumatikách na internetu,” vysvětluje Stephan Meier, který vede divizi eBusiness společnosti Continental v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). „Pomocí nového vzhledu našich webových stránek bychom chtěli našim zákazníkům nabídnout ještě přesnější a rychlejší přístup k požadovaným informacím a poskytovat jim například kvalitnější a rychlejší online poradenství při výběru vhodných pneumatik značky Continental pro jejich potřeby.“ Jednou z hlavních funkcí na nových webových stránkách je možnost vyhledávání pneumatik a prodejců. Nový koncept navigace a obsahu se však zaměřuje i na ostatní skupiny uživatelů, jakými mohou být sami prodejci, kteří mohou například využívat četné funkce, mezi něž patří například nová oblast stahování, jakož i novináři, kterým fotogalerie a zahrnutá videa usnadňují sestavování jejich článků.

Wiebke Wallenwein, vedoucí týmu pro online marketing a odpovědná za projekt obnovy.

Kromě toho se společnost Continental rozhodla použít responzivní design se zcela novou paletou barev a stránky byly v rámci rekonstrukce optimalizovány pro prohlížení na mobilních zařízeních, jako jsou chytré telefony a tablety. „Potřebné informace chceme zpřístupnit různým skupinám uživatelů, bez ohledu na typ zařízení, na kterém je budou vyhledávat, protože to je v současné době samozřejmostí,” upřesňuje Wiebke Wallenwein, vedoucí týmu pro online marketing, odpovědná za projekt obnovy. Začlenění mnoha velkoformátových fotografií a videí značně zvýšilo užitnou hodnotu návštěv na webových stránkách společnosti Continental. Současně mají návštěvníci stránek přístup i k informacím ze všech odvětví divize pneumatik. Společně s produktovým obsahem, týkajícím se pneumatik pro osobní, nákladní a speciální automobily, jízdní kola a motocykly, nabízí společnost Continental i spoustu základních informací o aspektech hodnoty prémiových pneumatik značky Continental a technologiích, které tento přední výrobce pneumatik rozšiřuje.

Spuštění nových globálních webových stránek divize pneumatik je také prvním krokem celosvětové změny online prezentace společnosti Continental v oblasti pneumatik. „V následujících několika týdnech uvedeme v některých z 50 zemí v Evropě, Asii a Americe na trh výrobky s novým vzhledem a provedením,“ dodává Wiebke Wallenwein. Nový vzhled německých webových stránek divize pneumatik byl spuštěn 15. září na adrese www.continental.cz . Žhavou novinkou jsou zde zcela nové supersportovní pneumatiky SportContact 6, které byly oficiálně představeny na setkání mezinárodních novinářů a prodejců v hotelu Bilster Berg Drive Resort na konci srpna. Pneumatiky SportContact 6 jsou nyní k dispozici ve 41 rozměrech od 19 do 23 palců a svoji veletržní premiéru podstoupily během tiskových dnů – 15. a 16. září – na Mezinárodním autosalónu (IAA) ve Frankfurtu nad Mohanem. Na autosalonu IAA, který skončil 27. září, umožnila společnost Continental pod heslem „Staňte se součástí mobilního světa budoucnosti“ podrobný pohled do svých nejmodernějších

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností