Porsche od Edo Competition zajelo rychlostní rekord na nových, sériových SportContact™ 6

07/12/2015
tire_image1
  • Porsche Turbo 911 S s tuningovou úpravou od společnosti Edo Competition dosahuje v Papenburgu rychlosti 341 km/h na špičkových sériových pneumatikách od společnosti Continental

• Pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental je sériově schválená pro rychlosti do 350 km/h

Špičkový úpravce Edo Competition zajel 23. října na testovacím okruhu v Papenburgu nový rychlostní rekord s automobilem Porsche Turbo 911 S. Majitel Edo Karabegovic se přitom oválem o délce 12,3 km proháněl ve sportovním voze na nových sériových pneumatikách SportContact 6 rychlostí 341 km/h. Předcházel tomu přibližně jeden rok vývoje, v jehož průběhu byl výkon motoru upraven na 672 HP (494 kW), sériový motor má naproti tomu výkon „pouhých“ 560 HP (412 kW). Na super lehké speciální ráfky byly za účelem dosažení rekordu nasazeny špičkové pneumatiky typu SportContact 6 představené koncem srpna, vpředu s rozměrem 245/35 ZR 20, na zadní nápravě s rozměrem 325/25 ZR 21. Společnost Edo Competition vybavila Porsche Turbo 911 S novými většími turbodmychadly, sportovními chladiči plnicího vzduchu, přepracovaným sacím a sportovním výfukovým systémem, jakož i upravenou verzí řídicí jednotky pro motor a převodovku. Takto upravený bolid dosahuje rychlosti 100 km/h již za 2,7 vteřiny a je tak o půl vteřiny rychlejší než sériově vyráběný vůz.

Model SportContact 6 od společnosti Continental je novou špičkovou pneumatikou, která je k dispozici od léta 2015. Supersportovní model od společnosti Continental poskytuje ve srovnání s předchozím modelem výrazně lepší handling, dokonalost řízení a je vhodný pro vysoké rychlosti. Pro využití těchto pokroků u částečně až o 14 procent vyššího výkonu na silnici technici v Hannoveru v podstatě „znovu vynalezli“ chemické složení běhounu, dezén profilu a konstrukci pneumatiky. Aktuálně je k dispozici 41 rozměrů pro ráfky o průměru od 19 do 23 palců. Nová pneumatika SportContact 6 je sériově schválena pro rychlosti do 350 km/h, pneumatiky namontované na Porsche pro rekord Edo Competition byly vyrobeny v závodě na pneumatiky pro osobní automobily v Korbachu. Pneumatika SportContact 6 již před svým oficiálním představením poskytovala maximální záběrové vlastnosti pro vůz Honda Civic typ R, se kterým bylo na jaře 2015 dosaženo nového traťového rekordu na okruhu Nürburgring Nordschleife.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností