Časopis AutoBild sportscars označil pneumatiku SportContact™ 6 jako nejlepší v testu

13/03/2016
tire_image1
  • Nová pneumatika UHP od společnosti Continental již při své první nominaci zvítězila ve srovnávacím testu pneumatik časopisu AutoBild sportscars
  • „Pneumatika SportContact 6 byla absolutně přesvědčivá,“ prohlásili odborníci

Ve svém vůbec prvním testu se nová pneumatika UHP od společnosti Continental s názvem SportContact 6 umístila na první příčce. Po dokončení testu, který zahrnoval deset disciplín, odborní novináři z časopisu AutoBild sportscars udělili supersportovní pneumatice vyvinuté techniky ze společnosti Continental v Hannoveru hodnocení „příkladná“ a umístili ji na první místo v žebříčku. Aby tato špičková pneumatika Continental dosáhla celkového vítězství, musela prokázat své kvality na suché i mokré vozovce a také v oblasti valivého odporu. „Ve svém prvním testu byla pneumatika SportContact 6 zcela přesvědčivá,“ shrnuli odborníci. „Nová pneumatika Continental SportContact 6 se vyznačuje vysokým výkonem s působivým bočním vedením a přesnou odezvou na řízení při jízdě v zatáčkách (...),“ uvedli. „Nejnovější model SportContact od společnosti Continental se stal lídrem v královské disciplíně srovnávacího testování vysoce výkonných pneumatik.“

Spolu s novou pneumatikou UHP od společnosti Continental bylo testováno pět dalších pneumatik evropských, asijských a amerických značek s rozměrem 255/35 R 20 vpředu a 295/30 R 20 vzadu. Testovacím vozem byl Jaguar F-Type. „Samozřejmě jsme potěšeni vynikajícím výkonem naší nové špičkové sportovní pneumatiky SportContact 6,“ prohlásil Alexander Bahlmann, ředitel komunikace a divize pneumatik pro osobní a lehké nákladní automobily ve společnosti Continental. „Tyto výsledky testu jsou v podstatě důkazem, že je naše nová prémiová pneumatika UHP skutečně schopna zásluhou nově vyvinutých technologií, které využívá, dosahovat vyššího výkonu na silnici.“

Společnost Continental poprvé představila pneumatiku SportContact 6, nejnovější supersportovní pneumatiku pro segment UHP (Ultra High Performance – velmi vysoký výkon), na konci minulého léta. Při vývoji této pneumatiky technici ze společnosti Continental prakticky vynalezli chemické složení běhounového pásku a také dezén i konstrukci pneumatiky. Aktuálně je prodejcům pneumatik k dispozici více než 40 rozměrů pro ráfky o průměru 19 až 23 palců. Současně se však neustále pracuje na dalších nových rozměrech. Pneumatika SportContact 6 se vyrábí v závodě společnosti Continental v německém Korbachu a v Otrokovicích v České republice.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager