Letní pneumatika Continental zvítězila v testu pneumatik autoklubu ADAC

11/03/2016
tire_image1
  • Pneumatika ContiSportContact 5 dosáhla nejvyšších známek na mokré i suché vozovce ve společném testu autoklubů ADAC, ÖAMTC a TCS

• Pneumatika ContiPremiumContact 5 rovněž získala nejvyšší hodnocení: „dobrá / vysoce doporučovaná“

Ve společném testu uspořádaném německým, rakouským a švýcarským autoklubem ADAC, ÖAMTC a TCS dosáhly prémiové letní pneumatiky Continental nejvyšších známek. Pneumatika ContiSportContact 5 s rozměrem 225/45 R 17 byla ve své třídě nejlepší z celého testu a pneumatika ContiPremiumContact 5 s rozměrem 185/65 R 15 byla rovněž označena jako „dobrá“ – jedná se o nejvyšší hodnocení udělované autoklubem ADAC. Celkem tyto tři autokluby testovaly kvalitu 32 různých pneumatik od evropských, amerických a asijských výrobců a zkoumaly jejich výkon na mokré i suché vozovce včetně kvality jízdy, spotřeby paliva a kilometrového výkonu.

V kategorii pneumatik pro ráfky o průměru 17 palců získaly pouze čtyři pneumatiky nejvyšší hodnocení a jedenáct pneumatik bylo označeno jako uspokojivé, „protože vykazovaly mírné nebo závažné nedostatky v rámci jednoho nebo několika posuzovaných kritérií,“ jak uvedli odborníci. Vzhledem k velmi špatnému výkonu na mokru získala jedna pneumatika nízké hodnocení „dostatečná“ a jedné levné asijské pneumatice museli odborníci udělit hodnocení „nedostatečná“. Stejně jako v minulých letech byl důvodem velmi špatný výkon na mokru, kde tyto pneumatiky vykazovaly značné slabiny.

Pneumatiky s rozměrem 185/65 R 15 jsou ideální pro subkompaktní a kompaktní vozy, jako například Citroën C3, Hyundai i20, Opel Adam nebo Renault Clio. Pneumatiky s rozměrem 225/45 R 17 se využívají u modelů střední třídy, jako je Audi A4, VW Golf, BMW řady 3, Ford Mondeo nebo Toyota Avensis.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager