AutoBild allrad: ContiSportContact 5 SUV je vítězem testu

14/03/2016
  • Redakce rozhodla: „Velmi vyvážená letní pneumatika, velmi krátká brzdná dráha, obdivuhodná na mokré trávě“
  • Magazín AutoBild allrad testoval sedm pneumatik pro SUV o rozměrech 235/55 R 19 a 255/50 R 19

Ve svém aktuálním vydání (č. 4, duben 2016) informuje AutoBild allrad o svém aktuálním testu sedmi modelů letních pneumatik o rozměrech 235/55 R 19 pro přední nápravu a 255/50 R 19 pro zadní nápravu. Závěry testu zní: ContiSportContact 5 SUV je vítězem testu a získává hodnocení „vzorová“. K vítězství přispěly zejména nejlepší výkony na mokré trávě, v blátě a při handlingu a brzdění na suché vozovce. Do skupiny nejlepších pneumatik se zařadila také pneumatika z Hannoveru se svými výkony při trakci na štěrkopísku, handlingu na štěrku a při aquaplaningu v zatáčce.

Vedle UHP pneumatik od firmy Continental bylo testováno šest dalších pneumatik evropských, asijských a amerických značek. Odborníci z redakce provedli testy celkově ve 14 kategoriích v terénu a na mokré a suché vozovce. Testovacím vozidlem byl Porsche Cayenne a při testech na asfaltu Toyota Pickup.

ContiSportContact 5 od firmy Continental je produkt, který se hodí pro sportovní osobní automobily a SUV. Poskytuje velký záběr a krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce. Kromě toho také má na sportovní pneumatiku nízký valivý odpor a dobrý kilometrový výkon. To umožňuje směs zvaná „BlackChilliCompound“, která při brzdění poskytuje maximální přenos síly a při normální jízdě zajišťuje nízký valivý odpor. Také handling pneumatiky je velmi precizní, takže se pneumatika ContiSportContact 5 hodí pro velmi sportovní jízdu. Společnost Continental nabízí špičkové pneumatiky o rozměrech pro osobní automobily od 17 do 21 palců s profily od 50 do 35 procent, paleta rozměrů pro SUV pokrývá 18 až 20 palců s profily od 60 do 35 procent. Obě verze jsou schváleny pro rychlosti až do 300 km/h.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager