Pneumatiky Continental dosahují v testu magazínu auto motor und sport nejlepších hodnot při brzdění a handlingu

22/03/2016
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact™ 5 je hodnocena jako „velmi doporučená“

• Redakce chválí dobrou ovladatelnost a spolehlivé vlastnosti při handlingu na mokré vozovce

V aktuálním testu letních pneumatik magazínu „auto motor und sport“ (ams) dosáhla pneumatika ContiPremiumContact™ 5 nejlepší známku „velmi doporučená“ a v celkovém hodnocení skončila na druhém místě (vydání 7/2016). Tato pneumatika z vývojového oddělení v Hannoveru tak potvrdila svoji dobrou pozici vůči dalším devíti modelům evropských, amerických a asijských výrobců. Pneumatika Continental dosahovala nejlepších hodnot při brzdění a handlingu na mokré vozovce, a docílila tak v hodnocení bezpečnostních vlastností za mokré vozovce nejlepšího výsledku mezi všemi konkurenty. Experti u pneumatiky Continental kladně hodnotili rovněž handling na mokré vozovce: „Špičková a s vynikající jízdní dynamikou,“ shodli se experti u tohoto kritéria.

Odborníci z ams testovali letní pneumatiky o rozměrech 215/60 R 17 H – vhodné pro mnoho vozidel kategorie kompaktních SUV. Testovacím vozidlem byl Opel Mokka. K testu kromě zkoušek na mokré a suché vozovce patřila i kontrola hodnot na EU štítku pro značení pneumatik, které redakce přinejmenším u jednoho z kandidátů testu označila za „ambiciózní“. Z hlediska bezpečnosti je však pro řidiče vozidel důležitý opětovně špatný výsledek levné dovážené pneumatiky čínské výroby: Kvůli svým špatným jízdním vlastnostem na mokré i suché vozovce se musela spokojit s hodnocením „nedoporučuje se“.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager