Letní pneumatika ContiPremiumContact™ 5 získává ve velkém testu magazínu AutoBild hodnocení „vzorová“

24/03/2016
tire_image1
  • Pneumatika ContiPremiumContact 5 ohodnocena mezi 50 modely pneumatik nejlepší známkou

• Redakce testovala pneumatiky ve 12 kategoriích – jedenáct pneumatik propadlo s hodnocením „nedoporučuje se“ již v předběžných testech brzdění

• Zimní pneumatika při použití v letní sezóně s dlouhými brzdnými dráhami

Každoroční testování letních pneumatik, prováděné odborníky z magazínu AutoBild (vydání 12/2016), je díky 50 testovaným modelům pneumatik nejrozsáhlejším testem pneumatik na světě. Odborníci přitom pro aktuální sezónu testovali pneumatiky o rozměru 205/55 R 16 ve 12 kritériích na mokré i suché vozovce, a to ohledně kilometrového výkonu, poměru mezi cenou a výkonem a valivého odporu. Pneumatika ContiPremiumContact 5 si zajistila nejlepší známku „vzorová“.

Se svým hodnocením „vzorová prémiová pneumatika, bezvadný výrobek, krátké brzdné dráhy, dobrá dokonalost řízení a dynamický handling na suché vozovce, stabilní a bezpečné chování na mokré vozovce, valivý odpor šetřící palivo,“ vystavili odborníci z povodí Alstru pneumatice z hannoverského oddělení vývoje špičkové vysvědčení právě v kritériích relevantních z hlediska bezpečnosti. K tomu přispívá především vyváženost jednotlivých výsledků při testech jízdy i brzdění. Tato letní pneumatika od společnosti Continental získala nejlepší hodnocení i ohledně komfortu.

Výrazně horší mínění vzbudily již při prvních testech, u nichž se jednalo výhradně o brzdné dráhy na mokré a suché vozovce, modely pneumatik z velmi levného segmentu. Tyto pneumatiky pocházející zejména z levné asijské výroby byly „tak špatné, že musely být klasifikovány jako opravdové riziko,“ píše AutoBild. Hůře hodnotí odborníci z redakce i použití zimních pneumatik v letní sezóně: Při rychlosti 160 km/h by byl rozdíl při brzdění mezi letní a zimní pneumatikou cca 25 metrů, což by mohlo být, jak stručně konstatuje redakce, na konci dopravní zácpy pro řidiče dosti drahé.

Andrea Kucejová