Prémiové letní pneumatiky od společnosti Continental pro osobní automobily

24/03/2016
  • Nová pneumatika SportContact 6 se chystá na první letní sezónu

• Široká paleta výrobků pro téměř všechny sportovní vozy, limuzíny, kompaktní vozy a automobily typu mini

• Rozsáhlý seznam schválení od evropských a asijských výrobců automobilů

• Výkonnostní vlastnosti: Ještě více bezpečnosti, nízký valivý odpor

Společnost Continental jako přední výrobce pneumatik dále rozšířila globální produktovou nabídku pneumatik pro osobní automobily. Téměř všechny osobní automobily v Evropě lze vybavit výrobky z oddělení vývoje v Hannoveru. Protože přibližně třetina všech nových vozů pocházejících z evropské výroby vyjíždí z výrobního závodu na pneumatikách prémiové značky Continental, je připravena i rozsáhlá paleta pneumatik se specifikacemi od výrobců automobilů – lze je objednat v autosalonu i ve specializovaných prodejnách pneumatik. Čtyři modely SportContact 6, ContiSportContact 5, ContiPremiumContact 5 a ContiEcoContact 5 splňují všechny požadavky kladené na pneumatiky Continental. V aktuálních testech redakcí specializovaných magazínů zvítězily výrobky Continental v mnoha kategoriích a získaly nejvyšší udělená doporučení.

Pro vysoce výkonné sportovní vozy a špičkový tuning: SportContact™ 6

Nová pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental představuje novou super sportovní pneumatiku pro segment maximálního výkonu, která ve srovnání s předchozími modely dosahuje výrazně lepších parametrů především při handlingu, dokonalosti řízení a způsobilosti pro vysoké rychlosti. Pro využití těchto pokroků na silnici, částečně až o 14 procent vyššího výkonu, technici v Hannoveru v podstatě „znovu vynalezli“ chemické složení běhounu, dezén profilu a konstrukci pneumatiky. Nyní je k dispozici téměř 40 rozměrů ráfku o průměru 19 až 23 palců a portfólio výrobků se neustále dále rozšiřuje. Nová pneumatika SportContact 6 nyní postupně nahrazuje svého předchůdce ContiSportContact 5 P.

Pro sportovní osobní automobily a dobře motorizované SUV: ContiSportContact 5

Pneumatika ContiSportContact 5 od společnosti Continental je výrobek, který se hodí pro sportovní osobní automobily a SUV se sportovním zaměřením. Poskytuje velký záběr a krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce. Zvláštností je valivý odpor, který je u této sportovní pneumatiky velmi nízký, a dobrý kilometrový výkon. To umožňuje směs zvaná „BlackChilliCompound“, která při brzdění poskytuje maximální přenos síly a při normální jízdě umožňuje nízký valivý odpor. Také handling pneumatiky je velmi precizní, takže se pneumatika ContiSportContact 5 hodí pro velmi sportovní jízdu. Společnost Continental nabízí špičkové pneumatiky o rozměrech pro osobní automobily od 17 do 22 palců s profily od 60 do 30 procent, paleta rozměrů pro SUV pokrývá 18 až 22 palců s profily od 65 do 35 procent. Obě verze jsou schváleny pro rychlosti až do 300 km/h.

Pro kompaktní až vyšší třídu: ContiPremiumContact 5

Velkosériový model ContiPremiumContact 5 zaujme především krátkými brzdnými dráhami na suché i mokré vozovce, vysokým kilometrovým výkonem, přesným handlingem, komfortními jízdními vlastnostmi a nízkým valivým odporem. Letní pneumatika pro malé až luxusní automobily se vyrábí ve více než 70 verzích pro ráfky o rozměru 14 až 19 palců a je schválena pro rychlosti do 300 km/h.

ContiEcoContact™ 5

Nízký valivý odpor s vysokou bezpečností: ContiEcoContact 5

Krátké brzdné dráhy na mokré i suché vozovce v kombinaci s nízkým valivým odporem byly dříve považovány za obtížně splnitelný cíl. ContiEcoContact 5 představuje pneumatiku pro osobní automobily, která v sobě zdánlivě bez problémů spojuje obě tyto vlastnosti. Vývojáři pneumatik přitom museli provést změny na všech komponentech pneumatiky. Valivý odpor se tak při kratších brzdných dráhách na mokré vozovce snížil o 20 procent a kilometrový výkon se zvýšil o 12 procent. Osobní automobil vybavený pneumatikami ContiEcoContact 5 dosahuje ve srovnání se standardními pneumatikami při provozu o cca tři procenta nižší spotřeby paliva. Pneumatika ContiEcoContact 5 se vyrábí v rozměrech 14 až 20 palců pro celou řadu osobních automobilů a je schválena pro rychlosti do 300 km/h.

Testy letních pneumatik u společnosti Continental

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager