„Velmi doporučená“ – pneumatiky Continental jsou na prvním místě v testu časopisu SUV Magazin

14/04/2016
tire_image1
  • ContiCrossContact UHP nejlepší pneumatika z pěti modelů letních pneumatik pro SUV
  • Redakce chválí výkony pneumatiky Continental při brzdění a handlingu na mokré vozovce

SUV Magazin, dceřiný časopis Off-Road, zveřejnil v aktuálním vydání (č. 2/16) test letních pneumatik. Pneumatika ContiCrossContact UHP se v něm dostala na první místo. K dosažení špičkové pozice pomohl pneumatice z vývojového oddělení v Hannoveru především velmi dobrý výkon v rámci kritérií relevantních z hlediska bezpečnosti: Díky tomu dosáhla špičkovou pozici při brzdění a handlingu na mokré vozovce, špičkový výkon v těchto disciplínách předvedla rovněž na suché vozovce. Závěr redakce zněl: „Velmi dobré výsledky při brzdění a handlingu na mokré vozovce, nízký valivý odpor“.

Odborníci z časopisu SUV Magazin testovali modely pneumatik evropských, asijských a amerických značek s rozměrem 215/65 R 16, testovacím vozidlem bylo Audi Q 3 quattro. Tato testovaná velikost pneumatiky je vhodná k obutí mnoha kompaktních a středně velkých modelů SUV. ContiCrossContact UHP je pneumatika pro SUV, jež byla vyvinuta pro použití na silnici. Výroba zahrnuje širokou paletu pneumatik s rozměrem od 16 do 23 palců, jež jsou schváleny pro rychlosti do 300 km/h. Pneumatika je proto vhodná nejen pro kompaktní SUV, ale lze ji montovat i na větší, sportovní SUV se silným motorem.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager