Continental nyní nabízí opravné sady pro pneumatiky s těsnicím prostředkem i na trhu s náhradními díly

09/05/2016
  • Opravné sady pomáhají řidičům pokračovat v cestě bez dlouhého zdržení
  • Praktická kompaktní řešení – jednotlivé díly sad pro opravu pneumatik nyní můžete zakoupit i v obchodech s pneumatikami a náhradními díly
  • Těsnicí prostředek ContiTireSealant nabízí zvláštní možnost dovybavení všech vozidel, která jsou již standardně vybavena kompresorem a mačkací lahví

Společnost Continental nyní nabízí snadno použitelné opravné sady pro pneumatiky s těsnicím prostředkem na trhu s náhradními díly. Opravná sada ContiMobilityKit umožňuje řidičům po průpichu pokračovat v cestě za pouhých pár minut, aniž by museli v rámci opravy demontovat ventil. Stačí jednoduše zapojit kompresor 10 A do zapalovače cigaret, připevnit praktickou propojovací hadičku k ventilu propíchnuté pneumatiky, našroubovat vzduchotěsnou lahev s těsnícím prostředkem ke kompresoru a nahustit těsnící prostředek a vzduch do pneumatiky. Jakmile pneumatiku naplníte, můžete pokračovat dalších 200 km maximální rychlostí 80 km/h. Tak se snadno dostanete do autoservisu nebo prodejny pneumatik, kde vám poškozenou pneumatiku rychle vymění za novou. Praktická sada ContiMobilityKit sestává z kompresoru s propojovací hadičkou, lahve s těsnicím prostředkem, kterou lze skladovat až pět let, návodu k použití a plastových rukavic. Sadu na opravu pneumatik můžete uložit prakticky kamkoli ve vozidle, neboť je uschována v malém pytlíku. Navíc vás ušetří převážení náhradní pneumatiky. V automobilovém průmyslu se sada ContiMobilityKit již několik let používala jako první výbava, což znamená, že jsme ji mohli najít přibližně u jednoho miliónu nových vozidel, která opustila brány továren evropských a asijských výrobců.

ContiMobilityKit

„Těsnící prostředek lze skladovat jen po omezenou dobu, proto je jej nutno čas od času vyměnit. Nyní zákazníkům nabízíme velice flexibilní variantu. Doporučujeme řidičům vyměnit jakýkoli nepoužitý těsnící prostředek, jestliže doba jeho skladovatelnosti vypršela nebo urychleně vyměnit propojovací hadičku a těsnicí prostředek po použití sady na opravu pneumatik. Díky naší modulární sérii řidiči nyní mohou vyměnit jen to, co je bezpodmínečně nutno vyměnit,“ vysvětluje Alexander Lüer, projektový manažer oddělení pro řešení zvýšené mobility divize pneumatik společnosti Continental. Přibližně 95 % průpichů je způsobeno předměty o průměru menším než pět milimetrů. Proto jsou tyto opravné sady velice oblíbenými pomůckami ke zvýšení mobility.

Pro opravné sady, kde není těsnící prostředek do pneumatiky čerpán kompresorem, ale ručně, společnost Continental nyní v rámci náhradního sortimentu nabízí mačkací lahev ContiTireSealant s obsahem 600 ml. Protože se tato lahev nemusí nasazovat na kompresor, může nahradit libovolnou mačkací lahev s těsnicím prostředkem bez ohledu na výrobce. Pneumatiku je následně zapotřebí nahustit na správný tlak pomocí kompresoru stejným způsobem, jako v případě použití sady ContiMobilityKit. Vzhledem k tomu, že jen skupina Volkswagen z výroby vybavuje několik miliónů vozidel ročně kompresorem a mačkací lahví, poptávka po těchto náhradních dílech stoupá. Sada ContiTireSealant kromě mačkací lahve obsahuje i krátkou propojovací hadičku a malý plastový pytlík s nástrojem pro demontáž ventilu, vložkou ventilu a rychlostní nálepkou, jakož i plastové rukavice a návod k použití.

Různé sady a jejich jednotlivé komponenty jsou nyní k dostání ve specializovaných obchodech s pneumatikami a náhradními díly. Stejně jako v případě pneumatik můžete tyto sady zakoupit v pobočkách vašich ověřených maloobchodních partnerů nebo on-line.

ContiTireSealant

Zdeněk Novák