SportContact 6 vítězem testu magazínu evo v roce 2016

26/08/2016
  • Pneumatiky Continental obsadily nejvyšší příčku v prvním testu 19" pneumatik ve Velké Británii

Pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental debutovala v rámci testů pneumatik ve Velké Británii, kde se v letošním testu letních pneumatik měsíčníku evo umístila na první příčce.

V tomto testu letních pneumatik magazínu evo pneumatika SportContact 6 od společnosti Continental soupeřila s 8 konkurenčními letními pneumatikami s rozměrem 235/35 R19. Vítězství v testu prokázalo všestranné kvality pneumatiky SportContact 6, přičemž nejvyšší známky získala za brzdění na suché i mokré vozovce.

Test letních pneumatik magazínu evo představuje ty nejlepší modely letních pneumatik, mezi nimiž lze nalézt i velice inspirativní výrobky. Toto ocenění zdůrazňuje výjimečný výkon, kvalitu, bezpečnost, užitnost a hodnotu. Odborníci z motoristického odvětví vnímají výsledky těchto testů jako záruku kvality, která automobilovým nadšencům nabízí jistotu při výběru jejich příštích letních pneumatik.

Redakce magazínu evo říká: „Společnost Continental již druhým rokem po sobě triumfuje v testu letních pneumatik magazínu evo. Pneumatika SportContact 6 zvítězila díky výjimečnému výkonu na suché vozovce – vozidlo s těmito pneumatikami mělo třetí nejlepší čas na kolo – a také díky bezkonkurenčním brzdným vlastnostem a přesvědčivému výkonu v testech na mokré vozovce. Všestrannější pneumatiku v této kategorii nenajdete.“

Scott Benbow, product marketing manager ve společnosti Continental, dodává: „Jsme nadšeni výsledky pneumatiky SportContact 6 v jejím prvním testu pneumatik ve Velké Británii a nesmírně nás těší, že od magazínu evo opět získala výborné doporučení. Tato špičková pneumatika vzešla z dlouhé historie prvenství v testech pneumatik a dokládá naše přední postavení v oblasti bezpečnosti.“

Společnost Continental uvedením pneumatiky SportContact 6 navazuje na svoji úspěšnou řadu letních pneumatik UHP. Tato nová špičková pneumatika z vývojového oddělení v Hannoveru je nyní dostupná v rozměrech od 19 do 23 palců. Pneumatika SportContact 6 je ideální pro ryze sportovní vozy, jako je Audi R8 nebo Porsche 911, i pro automobily BMW řady 5 nebo Mercedes AMG. V této řadě najdeme rovněž pneumatiky vhodné pro elektromobil Tesla Model S.

Společnost Continental očekává, že se obliba tržního segmentu s pneumatikami UHP mezi zákazníky ještě zvýší a u různých rozměrů nových pneumatik SportContact 6 předpokládá roční nárůst tržního podílu těsně pod 10 %. Tato nová špičková pneumatika již zaznamenala rekordní čas na trati Nordschleife na okruhu Nürburgring, přičemž společnost Honda tuto pneumatiku schválila pro model Civic Type R.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager