Reifen-Monitor 2016: Členové ADAC vidí image značky Continental na prvním místě

16/09/2016
  • Z reprezentativní ankety vychází Continental jako přední značka ve výsledcích testů, kvalitě a poměru cena/výkon.

• I v segmentech letních a zimních pneumatik považují členové ADAC značku Continental za technologickou špičku.

Po provedení reprezentativní ankety s více než 4 000 účastníky zveřejnil ADAC svůj každoroční „Reifen-Monitor“. Společnost Continental představuje tak jako v minulém roce značku s nejlepším image (vede ve výsledcích testů, kvalitě a poměru cena/výkon). Mezi „nejekologičtějšími pneumatikami“ dosadili členové autoklubu dolnosaskou značku na druhé místo, v kategorii „nejsportovnější značka pneumatik“ se umístila na čtvrtém místě – dobrý výsledek, pokud zohledníme neúčast značky Continental v motoristickém sportu.

Pro členy ADAC vypadala podobně pozitivně také výkonnost výrobků. Na první místo se dostala značka Continental také při dotazu na nejlepší letní a zimní pneumatiky. Členové ADAC, kteří jsou zároveň čtenáři „ADAC motorwelt“, tak ohodnotili velmi dobré výsledky testů, kterých letní a zimní pneumatiky z Hannoveru v posledních letech dosáhly.

Frank Jung, vedoucí marketingu a odbytu pneumatik pro osobní automobily, prodej náhradních dílů v Německu

„Velmi nás těší, že jsme se díky image naší značky i velmi pozitivního hodnocení našich výrobků umístili u členů ADAC na předních příčkách“, komentoval výsledek Frank Jung, vedoucí marketingu a odbytu pneumatik pro osobní automobily, prodej náhradních dílů Continental v Německu. „Těší nás to o to víc vzhledem k tomu, že členové ADAC jsou velkými automobilovými nadšenci a díky tradičním, velmi rozsáhlým testům letních a zimních pneumatik prováděným experty z technického centra Landsberg am Lech mají dobrý oborový přehled i u pneumatik“.

Vedle image značky obsahuje Reifen-Monitor 2016 také zajímavé informace o chování před nákupem pneumatik. Nejdůležitějším zdrojem informací je pro 38 procent řidičů internet, který je následován časopisem „ADAC motorwelt“ s 25 procenty a prodejci pneumatik s 20 procenty.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager