Autozeitung zvolil novou pneumatiku WinterContact TS 860 vítězem svého prvního testu

28/09/2016
WinterContact™ TS 860
  • Výrazný odstup od pneumatiky, která se umístila jako druhá, dokládá vysokou technologickou úroveň nové prémiové zimní pneumatiky značky Continental

• Redakce: „Nová pneumatika Conti TS 860 je špičková“

Nová pneumatika Continental WinterContact TS 860 vstoupila v prvním testu zimních pneumatik, který časopis Autozeitung dnes zveřejnil, úspěšně do nové sezóny. Od pneumatiky, která obsadila druhou příčku, ji dělí výrazný odstup 25 bodů, odstup od výrobku umístěného na třetím místě činil dokonce 34 bodů. Shrnutí časopisu Autozeitung: „Nová pneumatika Conti TS 860 je špičková“. Debut nové zimní pneumatiky je velmi působivý a plynule navazuje na úspěšné výsledky předchozího modelu ContiWinterContact TS 850.

Odborníci z Kolína nad Rýnem testovali 12 zimních a celoročních pneumatik o rozměru 205/55 R 16, které pocházely od evropských, amerických a asijských výrobců. U pneumatik se testovalo celkem 18 kritérií. Jejich vlastnosti se přitom testovaly jak na sněhu, tak také na mokré a suché vozovce. Při hodnocení na zasněžené a mokré vozovce měla nová pneumatika WinterContact TS 860 výrazný náskok, na suché vozovce se umístila s odstupem jako nejlepší zimní pneumatika. „Velmi silná na sněhu, vynikající na vodě a hospodárná“, tak zněl verdikt redaktorů v celkovém hodnocení. Chválili také nízký valivý odpor i vyváženost konstrukce na nejvyšší úrovni.

Pneumatika WinterContact TS 860 je novinkou letošní sezóny a nahrazuje svého velmi úspěšného předchůdce WinterContact TS 850. Prémiové zimní pneumatiky koncipované pro provoz ve střední a západní Evropě jsou ihned k dostání na trhu; nejprve bude nabízeno 36 druhů s 21 různými rozměry pro ráfky s průměrem 14 až 17 palců, nejméně dalších 20 variant se již nyní plánuje pro rok 2017.  V evropském hodnocení pneumatik dosahuje nová zimní pneumatika Continental hodnocení C pro valivý odpor a B pro záběr za mokra.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager