AutoBild: Nová zimní pneumatika Continental s nejkratšími brzdnými drahami na mokré a zasněžené vozovce

07/10/2016
WinterContact™ TS 860
  • WinterContact TS 860 ohromuje svými vynikajícími bezpečnostními vlastnostmi
  • Z 50 testovaných výrobků jich v testu brzdění propadlo 23
  • Do druhého kola se kvalifikovalo sedm výrobků z portfolia koncernu

Byly zveřejněny výsledky první fáze velkého testu zimních pneumatik časopisu AutoBild 2016. Odborníci z Hamburgu se podrobně zaměřili na 50 modelů pneumatik o rozměru 205/55 R 16. Již v prvních testech redakce vyřadila 23 pneumatik kvůli příliš dlouhé brzdné dráze na mokré a zasněžené vozovce. Na prvním místě se přitom umístil nováček: Pneumatika WinterContact TS 860 společnosti Continental excelovala v testech na kombinované mokré a zasněžené vozovce nejkratší celkovou brzdnou dráhou. Pro získání prvního přehledu o bezpečnostně relevantních vlastnostech pneumatik se sčítaly brzdné dráhy za mokra při 80 km/h a na sněhu při 50 km/h. Do dalších testů na zasněžené, mokré a suché vozovce se díky velmi dobrým a dobrým brzdným vlastnostem kvalifikovalo 27 pneumatik. Kompletní test bude zveřejněn 7. října 2016 v čísle 40.

Kromě nové pneumatiky WinterContact TS 860 se do dalšího kola kvalifikovalo dalších šest pneumatik koncernu Continental, což podtrhuje silnou orientaci Hannoverských na bezpečnost. Patří sem také MS plus 77 značky Uniroyal, Speed-Grip 2 značky Semperit, Altimax Winter Plus značky General Tire, Polaris 3 značky Barum, Sibir Snow MP 92 značky Matador a Winter-Jet 2 značky Mabor.

Redakce časopisu AutoBild testuje každoročně 50 modelů zimních pneumatik, z nichž velká většina vypadne již v první fázi testování. Do druhé fáze se dostanou jen ty nejlepší pneumatiky, které se dále testují v nejrůznějších kategoriích. Čtenářům získají detailní přehled o celkových vlastnostech pouze těchto pneumatik. Rozměr pneumatik 205/55 R 16 testovaný v tomto roce je nejprodávanější velikostí na trhu, testovacím vozidlem byl aktuální VW Golf.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager