auto motor und sport: WinterContact TS 850 P je se svým vysoce kvalitním vyvážením vítězem testu

07/10/2016
WinterContact™ TS 850 P
  • Prémiové zimní pneumatiky pro SUV přesvědčují vynikajícími vlastnostmi v zimě a za mokra a excelentními brzdnými a trakčními vlastnostmi

• Minimální valivý odpor dokazuje, že také tento konflikt cílů jsou vývojáři pneumatik u společnosti Continental v Hannoveru schopni vyřešit

Odborný časopis “auto motor und sport” dnes zveřejnil svůj test zimních pneumatik 2016. Odborníci ze Stuttgartu podrobili důkladnému testování deset profilů ve velikosti pro SUV o rozměru 215/60 R 17 H/V na testovacím vozidle značky Opel Mokka. Pneumatika WinterContact TS 850 P byla díky svému vysoce kvalitnímu vyvážení zvolena vítězem testu a jako jediná testovaná pneumatika získala nejvyšší známku „velmi doporučeno“. Experti potvrdili u této pneumatiky vyvinuté v Hannoveru „vynikající vlastnosti v zimě a za mokra a příkladné hodnoty brzdění a trakce“. Prémiová zimní pneumatika navíc upoutá také nízkým valivým odporem. Dokazuje to, že vývojáři společnosti Continental dokázali vyřešit typické konflikty mezi vlastnostmi v zimním období a za mokra a valivý odpor u pneumatik WinterContact TS 850 P na nejvyšší úrovni.

A také se ukazuje, že minimálně prémiové zimní pneumatiky od společnosti Continental nemají již samy o sobě vyšší valivý odpor než prémiové letní pneumatiky. Testovaný rozměr pneumatiky 215/60 R 17 H/V je vhodný pro mnoho vozidel z neustále rostoucího segmentu SUV a Crossover, jako například Audi Q3, BMW X3, Volvo XC 70, VW Tiguan a Mercedes GLA.

Pneumatika WinterContact TS 850 P je spolu s pneumatikou WinterContact TS 850 P SUV nabízena pro letošní zimu ve více než 120 velikostech od 16“ do 20“. Portfolio zimních pneumatik společnosti Continental doplňuje nová pneumatika WinterContact TS 860, která také úspěšně odstartovala sezónu zimních testů roku 2016 a je dostupná ve více než 35 provedeních ve velikostech od 14“ do 17“.

Časopis Autozeitung ji zvolil v rozměru 205/55 R 16 vítězem testu, u časopisu AutoBild přesvědčila ve stejné velikosti v první fázi testování nejlepšími brzdnými vlastnostmi na mokré a zasněžené vozovce. Kompletní test bude zveřejněn 7. října 2016. Pokud by to záleželo na Hannoverských, tak zima už může přijít.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager