AutoBild: Nová pneumatika WinterContact TS 860 je vítězem testu

13/10/2016
WinterContact™ TS 860
  • Prémiová zimní pneumatika v testu získala nejvyšší známku „vzorová“

• Navíc je pneumatika WinterContact TS 860 zvolena také mistrem Eco

• Redakce testovala celkem 50 zimních pneumatik o rozměru 205/55 R 16

V aktuálním testu zimních pneumatik časopisu AutoBild se nová pneumatika WinterContact TS 860 hned na poprvé dostala na první místo (číslo ze 7. října 2016). Ve vůbec největším testu zimních pneumatik se v poli 50 výrobků evropské, americké a asijské výroby stala vítězem. Za první místo vděčí vedle špičkových hodnot na mokré vozovce také hospodárnosti a vysoce technologicky kvalitnímu vyvážení.
Pneumatika WinterContact TS 860 ukázala své silné stránky na mokré vozovce a jako jediná pneumatika v testu získala známku „vzorová“ (1-). Na sněhu nejvyšší hodnocení jen těsně minula známkou „2+“, na suché vozovce získala známku „dobrá“. Největší dojem udělala v kategorii „Hospodárnost“, kde získala známku „vzorová“ (1-). Redaktoři ji proto zvolili nejen za „vzorového“ vítěze testu, ale současně za „mistra Eco“. Chválili ji také jako „příkladnou prémiovou pneumatiku s dynamickými jízdními vlastnostmi a precizním chováním při řízení s dobrou odezvou“.

Nejlepší hodnoty na mokré vozovce a hospodárnost dokládají, že vývojáři společnosti Continental u nové, vysoce kvalitní pneumatiky WinterContact TS 860 vyřešili tradiční konflikt cílů. Navíc to dokazuje, že minimálně prémiové zimní pneumatiky od společnosti Continental již nemusí mít vyšší valivý odpor než prémiové letní pneumatiky.

Odborníci z Hamburgu testovali 50 modelů zimních pneumatik o rozměru 205/55 R 16. V prvním kole vypadla po hodnocení brzdné dráhy na mokré a zasněžené vozovce téměř polovina testovaných výrobků (23 z 50). Do další testovací fáze se kvalifikovaly pouze pneumatiky, jejichž brzdná dráha přesahovala brzdnou dráhu nejlepší pneumatiky v poli, pneumatiky WinterContact TS 860, o méně než 20 procent. Do finále se dostalo jen 20 nejlepších. Testovacím vozidlem byl VW Golf 7. Rozměr pneumatiky 205/55 R 16 je určen pro celou řadu osobních automobilů nižší střední až střední třídy. Nová pneumatika WinterContact TS 860 bude v letošní sezóně nabízena ve 36 provedeních v rozměrech 14 až 17 palců.

Zdeněk Novák

Marketing Communication Manager