Pneumatika WinterContact TS 850 P vítězem testu časopisu Sport Auto

20/10/2016
WinterContact™ TS 850 P
  • Prémiová zimní pneumatika pro sportovní osobní automobily s „vynikající adhezí“

• Nejkratší brzdná dráha na mokré vozovce, nejlepší známka za trakci na sněhu a handling na suché vozovce

Odborný časopis Sport Auto dnes zveřejnil svůj test zimních pneumatik 2016 (vydání 11/16). Pneumatika WinterContact TS 850 P v něm jako jediný výrobek získala nejlepší známku „velice doporučená“. V závěru se k zimní pneumatice značky Continental odborníci vyjádřili takto: „Vynikající adheze na mokrém asfaltu, agilní a přímé řízení za sucha, bezpečné jízdní vlastnosti na sněhu a suchých vozovkách“. Testu se zúčastnilo šest zimních pneumatik s rozměrem 235/40 R 18, přičemž výrobky pocházely od evropských, amerických a asijských značek. Pneumatiky byly namontovány na vozidle Ford Focus a testovány v různých testech na zasněžené, mokré a suché vozovce.

Pneumatika WinterContact TS 850 P se na stupně vítězů dostala díky své vyváženosti na nejvyšší úrovni. Tím dosáhla nejvyšších hodnot a velice dobrých známek během jízdy na sněhu, suché a mokré vozovce. I v ekologickém hodnocení dosáhla devíti z deseti možných bodů. Tyto vysoké výkony jí umožnily jako jediné pneumatice v soutěžním poli dosáhnout nejlepší známky „velice doporučená“.

Pneumatika WinterContact TS 850 P společnosti Continental je určena pro vozidla střední a vyšší třídy. Portfólio výrobků pokrývá bezpočet osobních a sportovních automobilů, společnost Continental nabízí více než 120 rozměrů od 16 do 20 palců pro osobní automobily a SUV. Výběr prémiových zimních pneumatik společnosti Continental doplňuje nová pneumatika WinterContact TS 860, která již ve své první sezóně zvítězila v testech časopisů AutoBild a Autozeitung. Vynikající výsledky pneumatik společnosti Continental z minulých let jsou bezpochyby důvodem k tomu, že jsou prémiové pneumatiky značky Continental čtenáři časopisu Sport Auto pravidelně hodnoceny jako nejlepší značka zimních pneumatik. V letošním roce zvolilo více než 17 000 čtenářů značku z Hannoveru za „Nejlepší značku“ jak v kategorii zimních pneumatik, tak i v kategorii letních pneumatik.

Magda Pančochová