Odborná redakce časopisu Promobil: VancoFourSeason 2 je vítězem testu celoročních pneumatik

26/10/2016
Vanco™ FourSeason 2
  • Celoroční pneumatika od společnosti Continental pro nákladní automobily a obytné karavany získala nejvyšší celkovou udělenou známku

• Nejlepší hodnoty ve srovnání na mokré a suché vozovce

Odborný časopis provádí tradičně jediný test pneumatik pro obytné karavany a nákladní automobily. Odborníci ze Stuttgartu právě zveřejnili test celoročních pneumatik pro obytné karavany (číslo 11/16). Na vozidle Mercedes Sprinter testovali čtyři výrobky hojně používaného rozměru 235/65 R 16 C. Jejich závěr z jízd na zasněžených, mokrých a suchých vozovkách: Vítězem testu je pneumatika VancoFourSeason 2 od společnosti Continental, výsledná známka byla „doporučená“. O pneumatice z vývojového oddělení v Hannoveru konstatovali: „Krátké brzdné dráhy a bezpečný handling za mokra, uspokojivé vlastnosti na sněhu, dobře harmonizuje s regulačním systémem jízdní dynamiky Sprinteru, velice tichá pneumatika“.

Celoroční pneumatika pro nákladní automobily a obytné karavany od společnosti Continental bodovala především díky velice bezpečným jízdním vlastnostem za mokra – obzvlášť důležitému kritériu, protože mokré vozovky představují nebezpečí především na jaře, v létě a na podzim. Zde poskytuje pneumatika od společnosti Continental výkony na úrovni, jež jsou srovnatelné s referenční letní pneumatikou. Na suché vozovce vedla testovací pole s nejlepšími hodnotami při změně jízdního pruhu, reakci na řízení, handlingu a komfortu jízdy.

K testovací zprávě časopisu Promobil patřilo i obecné doporučení redakce k používání celoročních pneumatik. Nejsou to všeumělové, píše redakce a doporučuje jejich použití pouze tehdy, pokud se lze vyhnout jízdě na zasněžené nebo zledovatělé vozovce.

Pneumatiky produktové řady VancoFourSeason se vyrábí v rozměrech 14 až 17 palců, jsou vhodné pro montáž na spoustu obytných karavanů a nákladní automobilů, jež jsou celoročně v provozu.

Magda Pančochová