Nová pneumatika PremiumContact 6 bude představena začátkem roku 2017

18/11/2016
  • Nové letní pneumatiky budou vyráběny v 70 rozměrech pro ráfky od 16 do 21 palců
  • Společnost Continental očekává silnou poptávku v sektoru první výbavy i náhradní potřeby
  • Tyto pneumatiky splňují nejvyšší očekávání v oblasti bezpečnosti, komfortu a odezvy na řízení

Nové pneumatiky PremiumContact 6 budou u prodejců dostupné začátkem příštího roku v pestré škále rozměrů. Postupně nahradí úspěšné předchozí modely ContiPremiumContact 5 a ContiSportContact 5, jež se těšily vysoké prodejnosti jak v sektoru první výbavy, tak na trhu náhradní potřeby. Jen výrobcům vozidel společnost Continental v tomto regionu dodala na 400 různých OE specifikací.

Dnes, se značným předstihem před oficiálním představením produktu, již na 70 prototypů pneumatik prochází schvalovacími procesy a testováním u výrobců automobilů po celém světě. „S novou pneumatikou PremiumContact 6 máme příležitost zacelit mezeru mezi pneumatikami pro osobní vozy nabízejícími pohodlnou jízdu a pneumatikami pro sportovní automobily,“ vysvětluje Catarina Silva, Product Manager pro region EMEA ve společnosti Continental. „Skloubili jsme naše bohaté zkušenosti získané během 145 let působení v oblasti vývoje pneumatik s komplexními znalostmi systémů pro podporu řízení naší skupiny Automotive Group, abychom mohli vyhovět vysokým očekáváním našich zákazníků.“

Nové pneumatiky PremiumContact 6 od známého německého výrobce slibují splnění stále náročnějších požadavků na kvalitu jízdy, přesnou odezvu na řízení, maximální bezpečnost a šetrnost k životnímu prostředí. Inženýři vyvíjející tuto pneumatiku vytvořili nové směsi, inovativní dezén běhounu vycházející ze špičkové pneumatiky Continental SportContact 6 a geometrii pneumatiky nabízející špičkové jízdní vlastnosti. Výsledkem je produkt přinášející oproti svému předchůdci zlepšení handlingu, valivého odporu, kilometrového výkonu a kvality jízdy o 15 %.

„Začátkem roku 2017, v době, kdy řidiči začínají pořizovat letní pneumatiky, bude k dispozici na 70 rozměrů nových pneumatik PremiumContact 6,“ říká Silva. „U průměrů ráfků od 16 do 21 palců uspokojíme značnou část řidičů osobních automobilů. Pneumatiky budou dostupné v šířkách od 195 mm až do 275 mm, s profilem od 65 do 40 procent. Rychlostní index se bude pohybovat až do 300 km/h. Takto se nám podaří pokrýt většinu trhu.“

S novými pneumatikami PremiumContact 6 společnost Continental cílí na tržní segment, který Silva definuje jako „pneumatiky pro osobní automobily a lehké nákladní automobily, se silným zaměřením na bezpečnost, optimalizovaný handling a vysokou kvalitu jízdy, určené pro vozy od střední třídy nahoru.“ Zmíněné vlastnosti od pneumatik očekávají jak výrobci automobilů, tak samotní řidiči. Pomohou jim dostát technickým a sociálním potřebám na individuální mobilitu v novém tisíciletí. Silva shrnuje: „Jsme partnerem kampaně asociace Global NCAP s názvem Stop the Crash (Zabraňte nehodě) a novou pneumatikou PremiumContact 6 demonstrujeme náš závazek dosáhnout ideální rovnováhy mezi bezpečností, komfortem a trvalou udržitelností na nejvyšší možné úrovni.“