PremiumContact 6 získala dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design

14/07/2017
PremiumContact 6 30° Web 2000px
  • Letní pneumatika Continental pro automobily střední třídy a luxusní vozy získala ocenění IF Design Award 2017 a red dot design award 2017

Nová letní pneumatika PremiumContact 6 pro automobily střední třídy a luxusní vozy si vysloužila dvě mezinárodně uznávaná ocenění za design. Členové poroty, kteří rozhodovali, komu připadnou ceny IF Design Award a red dot design award za rok 2017, ocenili mimořádně zdařilý design této pneumatiky Continental. Ulrich Behr, konstruktér pneumatik ve společnosti Continental, jenž se na vývoji tohoto nového modelu podílel, řekl: „Samozřejmě nás obě tato ocenění velice těší. Při navrhování moderního designu pneumatiky nejprve zvažujete dezén. Ten je velice důležitým aspektem, neboť musí vyhovět stále větším očekáváním v oblasti bezpečnosti, handlingu a pohodlí. Důležitou roli však hraje také design bočnice. Nejenže jsou na ní uvedeny informace, které spotřebitel potřebuje – a z nichž většina je vyžadována zákony. Design bočnice rovněž propůjčuje pneumatice nezaměnitelnou identitu, která však musí ladit se vzhledem celé řady v sortimentu produktů.“ Obě udělená ocenění za design patří mezi nejprestižnější v oblasti průmyslového designu. Zvláštní pozornost se při rozhodování věnuje kvalitě designu, z něhož má prospěch koncový uživatel. V obou případech o udělení ocenění rozhoduje panel nezávislých odborníků z celého světa.

iF_DesignAward2017red_l_RGB

Co se týká jízdních vlastností, model PremiumContact 6 sklízí pozitivní ohlasy již od svého uvedení na trh. Mimo jiné zvítězil v testu letních pneumatik časopisu AutoBild, kde mu byla naměřena nejkratší brzdná dráha na mokré i suché vozovce. Předčil tak všech 51 konkurentů. Kromě toho získal titul „Eco-Champion“, který vyzdvihl skutečnost, že pneumatika nabízí rovnováhu mezi bezpečnostními aspekty a ekologičností, což se odráží v jejím příznivém valivém odporu a kilometrovém výkonu. Ty jsou na nejvyšší technologické úrovni.

PD2017_RD_line_RGB