ContiPremiumContact 5 si vyjela v testu letních pneumatik ACE, GTÜ a ARBÖ první místo

06/03/2017
tire_image1
  • Letní pneumatika Continental přesvědčí svou vyvážeností na nejvyšší úrovni
  • Na startu bylo 11 modelů pneumatik v rozměru 215/60 R 17 pro menší SUV
  • Na trhu je již k dispozici následovník – pneumatika PremiumContact 6

V právě zveřejněném společném testu letních pneumatik ACE, GTÜ a ARBÖ si vyjela pneumatika ContiPremiumContact 5 první místo. Pneumatika ohodnocená nejvyšší známkou „velmi doporučená“ měla v testu nejkratší brzdné dráhy na mokré a suché vozovce. Ani v dalších testech na mokré a suché vozovce se neprojevily žádné slabiny a v testu patřila k nejlepším modelům v hodnocení valivého odporu. Z toho opět jasně vyplývá, že se pneumatiky v testech umisťují na předních místech jen tehdy, když jsou téměř všechny jejich vlastnosti vyvážené na vysoké technologické úrovni. Testovaný rozměr 215/60 R 17 je vhodný především pro mnoho malých SUV, testovacím vozidlem byl Opel Mokka.

Se začínající letní sezónou postupně nahrazuje nová pneumatika PremiumContact 6 jak vítěze testu ContiPremiumContact 5, tak i ContiSportContact 5 – v prvním kroku v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců. Nová vlajková loď sjednocuje nejlepší bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem a charakteristickou sportovností u osobních vozů a SUV.

Continental doporučuje u přezouvání pneumatik řídit se tímto pravidlem: využívání zimních pneumatik od října do Velikonoc a letních pneumatik od Velikonoc do října. I přes částečně jarní teploty se ještě dají očekávat studené mrazivé dny, se kterými si poradí jen skuteční zimní experti s maximálními bezpečnostními rezervami. Řidiči s namontovanými zimními pneumatikami by si měli brzy domluvit termín přezutí na letní pneumatiky u svého prodejce nebo pneuservisu. Ještě je k dispozici spousta volných termínů, takže bude s velkou pravděpodobností také možno požadované přezutí rezervovat.

Magda Pančochová