AutoBild: PremiumContact 6 je vítězem testu a „Eco-meister“

10/03/2017
PremiumContact™ 6
  • Nová letní pneumatika předběhla svou vyvážeností na nejvyšší technologické úrovni 51 konkurenčních produktů

• Redakce: „Nejlepší jízdní vlastnosti na mokré a suché vozovce, dynamický handling s precizní zatáčivostí, krátké brzdné dráhy za mokra a sucha a velmi dobrý kilometrický výkon“

• 13 testovaných pneumatik neobstálo v testu bezpečnosti

Ve velkém testu letních pneumatik magazínu AutoBild obsadila nová pneumatika PremiumContact 6 hned napoprvé první místo (číslo 17/17). Redakce chválila „nejlepší jízdní vlastnosti na mokré a suché vozovce, dynamický handling s precizní zatáčivostí, krátké brzdné dráhy za mokra a sucha", stejně jako „velmi dobrý kilometrický výkon“. Odborníci ve svém závěru napsali: „Jasným vítězem tohoto srovnání je nová pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental. Bez jediné chyby si ve všech dvanácti jednotlivých disciplínách vedle vítězství v testu zajistila i přívlastek „Eco-Meister““. "Tento vynikající první výsledek testu nás velmi těší, neboť obzvlášť pro naše vývojáře pneumatik obojí současně znamená: Vysoké ohodnocení jejich práce a tu nejlepší motivaci vyvíjet i v budoucnu řešení na nejvyšší technologické úrovni,“ řekl Alexander Bahlmann, vedoucí oddělení pro celosvětovou komunikaci produktů v oblasti pneumatik pro osobní vozidla společnosti Continental.

Magazín AutoBild testoval celkem 52 modelů pneumatik v rozměru 225/50 R 17 od evropských, amerických a asijských výrobců, testovacím vozidlem bylo BMW řady 3. Tento rozměr pneumatiky je však vhodný i pro spoustu dalších osobních automobilů kompaktní a střední třídy. Redakce nedoporučuje 13 modelů. Neobstály kvůli „nebezpečně dlouhým“ brzdným drahám v testu bezpečnosti.

Nová pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental spojuje nejlepší bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, precizní odezvou řízení a dobrými ekologickými vlastnostmi. K dosažení této nové technologické úrovně vyvinuli inženýři v Hannoveru nové směsi, optimalizovali design vzorku na základě špičkové sportovní pneumatiky SportContact 6 a koncipovali dezén s obzvlášť komfortním odvalováním. Nová pneumatika PremiumContact 6 nyní postupně nahrazuje oba své předchůdce ContiSportContact 5 a ContiPremiumContact 5. Již v prvním roce je nový model dostupný v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV.

Magda Pančochová