ContiSportContact 5 obsadila v testu letních pneumatik magazínu sport auto třetí místo

13/03/2017
tire_image1
  • Sportovní pneumatika od společnosti Continental nabízí vysokou bezpečnost na mokré vozovce, krátké brzdné dráhy a dosahuje nejvyšší známky při aquaplaningu

• Redakce mimoto potvrzuje i „vyvážený, precizní handling“

V testu letních pneumatik odborného magazínu sport auto (číslo 4/17) se pneumatika ContiSportContact 5 umístila na třetím místě. Redakce jí přiznala „velmi bezpečné boční vedení za mokra, vysokou bezpečnost při aquaplaningu, krátké brzdné dráhy na suché vozovce a vyvážený, precizní handling“. V testu experti magazínu sport auto hodnotili sedm silničních pneumatik a tři semi-slick pneumatiky v rozměru 225/40 R 18 Y, testovacím vozidlem byla Toyota GT 86. U výsledků jízdních zkoušek si redakce u pneumatiky ContiSportContact 5 poznamenala: „super bezpečná při aquaplaningu, skvělé časy na závodním okruhu“. Odborníci ze Stuttgartu důrazně nedoporučují používat semi-slick pneumatiky na silnici: „Jen stěží se ji (pneumatiku) daří udržet na mokrém asfaltu. I jednoduché manévry, jako například brzdění za mokra, vyžadují podstatně delší dráhu,“ zaznamenali.

Pneumatika ContiSportContact 5 je sportovní pneumatika pro dobře motorizovaná osobní vozidla s tužším nastavením od střední třídy výše. Od této sezóny bude tato pneumatika spolu s ContiPremiumContact 5 postupně nahrazována pneumatikou PremiumContact 6. Pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental spojuje nejlepší bezpečnostní vlastnosti s vysokým komfortem, precizní odezvou řízení a dobrými ekologickými vlastnostmi. K dosažení této nové technologické úrovně vyvinuli inženýři v Hannoveru nové směsi, optimalizovali design vzorku na základě špičkové sportovní pneumatiky SportContact 6 a koncipovali dezén s obzvlášť komfortním odvalováním. Již v prvním roce je nový model dostupný v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV.