ContiPremiumContact 5 obsadila první místo v testu Autoklubu ČR

03/04/2017
tire_image1
  • V testu letních pneu rozměru 215/65 R 16 pro vozy SUV byl, kvůli svým předchozím úspěchům v nezávislých testech, ContiPremiumContact 5 zvolen za referenční. Své postavení prvním místem v tomto testu potvrdil

• Přesvědčil brzdnými drahami a jízdními vlastnostmi na mokru, navíc se řadí k nejkomfortnějším ze zkoušených pneumatik

• V letošním roce ContiPremiumContact 5 zvítězil rovněž v testech německého autoklubu ACE (rozměr 215/60 R 17) a časopisu Gute Fahrt (215/55 R 17)

Continental ContiPremiumContact 5 je podle Autoklubu ČR nejlepší letní pneumatikou pro stále oblíbenější segment kompaktních SUV. V rozměru 215/65 R 16 určeném např. pro VW Tiguan ovládl test, kterého se zúčastnilo devět dalších letních a celoročních plášťů. Zvítězil v objektivním měření brzdných drah a ovladatelnosti na mokru, dostal rovněž nejvyšší subjektivní hodnocení za komfort a jízdní vlastnosti na suchu.

Za svou dlouhou kariéru dokázal ContiPremiumContact 5 získat vítězství v testech prestižních motoristických časopisů auto motor und sport a Auto Bild, německého autoklubu ADAC a skvělé hodnocení si odnesl i z dalších srovnání významných médií a nezávislých organizací. Právě proto ho Autoklub České republiky zvolil pro svůj letošní test letních plášťů referenční pneumatikou. Díky výtečným výsledkům na mokru dokázal Continental ContiPremiumContact 5 před novější konkurencí svoji výchozí pozici uhájit.

Jeho silnou stránkou je zejména brzdný výkon. Na mokru s ním zastavil testovací VW Tiguan z rychlosti 100 km/h na 51 metrech. „V okamžiku zastavení vozidla na pneu Continental má vůz na druhých pneumatikách v pořadí rychlost ještě 19,3 km/h,“ uvádí Autoklub ČR.

S podobnými závěry přichází i další letošní testy, jichž se ContiPremiumContact 5 zúčastnil. První místo plášť získal u německého autoklubu ACE a časopisu Gute Fahrt.  Pneumatika, která dokázala vítězit ve srovnáních již v roce 2012 a celkem si připsala 16 prvenství v německých, polských, ruských, švédských, finských nebo britských testech, má v porovnání s konkurencí nadále skvělé brzdné dráhy na vodě i na suchu, výbornou přilnavost a ovladatelnost a celkově vyvážené vlastnosti.

„Continental ContiPremiumContact 5 dokazuje, že má naprosto nadčasový design. I po mnoha letech na trhu patří stále mezi ty nejlepší volby mezi letními pneumatikami, a to i pro náročné řidiče. Má výborné jízdní vlastnosti a skvělý brzdný výkon, což se potkává s naší novou strategií Vision Zero, v níž cílíme na bezpečnost a chceme zamezit úmrtím a těžkým zraněním na silnicích,“ komentuje výsledky testu Juraj Izvolt, šéf divize Marketing Continental Barum s.r.o.

Kompletní výsledky testu letních pneumatik Autoklubu ČR. V minulosti v nich uspěly i pláště Continental ContiSportContact 5 a Barum Bravuris 4x4.

O Continental ContiPremiumContact 5

Dezén pneumatiky ContiPremiumContact 5 je charakteristický bloky, které jsou navrženy s využitím počítačových simulací a zvětšují kontaktní oblast při přenosu silných podélných sil (vznikají při brzdění nebo vyhýbacích manévrech ve vysokých rychlostech). Vzdálenost potřebnou k zastavení na suchu i na mokru zkracují rovněž speciální 3D hrany bloků, jež zamezují deformaci segmentů při brzdění. Komfort pak zlepšuje pružná ramenní oblast a zesílená patka pneumatiky. Continental ContiPremiumContact 5 jsou k dostání pro ráfky o průměru 14 až 17 palců a v šířkách od 175 do 225 mm.