Čtenáři magazínu AutoBild zvolili Continental za „nejlepší značku“

20/04/2017

• Značka Continental byla ohodnocena jako kvalitativně nejlepší značka s nejlepšími sportovními vlastnostmi a nejlepším poměrem cena/výkon.
  • Volby „nejlepší značky“ se zúčastnilo téměř 60.000 čtenářů AutoBild

Ve velké čtenářské anketě magazínu AutoBild o „nejlepší značky“ obsadila první místo ve všech třech kategoriích značka pneumatik Continental.

Alexander Bahlmann, vedoucí PR oddělení pro pneumatiky pro osobní vozy

Téměř 70 procent čtenářů AutoBild z celkem 60.000 hlasujících se při volbě v kategorii „kvalita“ rozhodlo pro prémiovou značku pneumatik z Hannoveru. Continental za sebou nechává konkurenci, i co se týče sportovních vlastností (52 procent) a poměru cena/výkon (36 procent). Ve srovnání s loňským rokem si značka u kritéria sportovní vlastnosti polepšila o jedno místo. Redakce žádala od listopadu 2016 do ledna 2017 čtenáře magazínu AutoBild, aby si ve 24 kategoriích týkajících se automobilů zvolili svého favorita mezi značkami. U pneumatik měli na výběr z 23 značek. „Velmi nás těší, že se většina odborných čtenářů magazínu AutoBild rozhodla pro naši prémiovou značku pneumatik Continental,“ řekl Alexander Bahlmann, vedoucí PR oddělení pro pneumatiky pro osobní vozy ve společnosti Continental. „Dlouholeté umisťování našich výrobků na předních místech v testech letních a zimních pneumatik, kdy hodnocení provádí experti na pneumatiky magazínu AutoBild, je pro čtenáře jistě jedním z důvodů, proč toto ocenění udělit. Jsme však také přesvědčeni, že k tomuto úspěchu výrazně přispěly i pozitivní zkušenosti čtenářů s našimi pneumatikami.“

V testu letních pneumatik 2017 pořádném magazínem AutoBild se pneumatika PremiumContact 6 o rozměru 225/50 R 17 prosadila oproti dalším 51 modelům pneumatik (vydání 17/17). Redakce chválila „nejlepší jízdní vlastnosti na mokré a suché vozovce, dynamický handling s precizním chováním vozidla při vjezdu do zatáčky, krátké brzdné dráhy za mokra a sucha", stejně jako „velmi dobrý kilometrový výkon“. Závěr odborníků zněl: „Jasným vítězem tohoto srovnání je nová pneumatika PremiumContact 6 od společnosti Continental. Ve všech dvanácti jednotlivých disciplínách si kromě vítězství v testu zajistila bez výjimky i přívlastek „Eco-Meister“. Nová pneumatika PremiumContact 6 postupně nahrazuje oba své předchůdce ContiSportContact 5 a ContiPremiumContact 5. Již v prvním roce je nový model dostupný v 70 variantách, v průměrech od 16 do 21 palců pro osobní automobily a SUV.

Magda Pančochová