Pneumatiky Continental znovu vítězem testu zimních plášťů magazínu Autozeitung.

23/09/2015
ContiWinterContact™ TS 850
  • Pneumatika ContiWinterContact TS 850 si opět razí cestu se špičkovým výkonem na sněhu i za mokra

• Vyvážený výkon na nejvyšší úrovni zajišťuje jasné vedení mezi 13 konkurenty z celého světa

Pneumatika ContiWinterContact TS 850 v testech prováděných německým motoristickým magazínem Autozeitung obhájila svůj titul a opět se umístila na nejvyšší příčce. Odborníci z magazínu se sídlem v Kolíně nad Rýnem testovali 14 modelů s rozměrem 185/65 R 15 na voze Opel Corsa 1.0 Turbo. Testované pneumatiky pocházely od výrobců z Evropy, Asie i Spojených států. Jejich kvality se ověřovaly na mokré, suché a sněhem pokryté vozovce celkem v 18 kategoriích. „Za všech okolností bezpečné, rychlé a vyvážené. Pneumatiky ContiWinterContact TS 850 obstály v testu nejlépe,“ konstatoval magazín.

Výjimečný výkon této prémiové zimní pneumatiky od společnosti Continental je výsledkem mimořádně vyvážených vlastností. Pneumatiky ContiWinterContact TS 850 kralovaly nejen ve stěžejních zimních disciplínách, jako je jízda za mokra a na sněhu, ale vedly si skvěle i na suché vozovce. K jejich výkonu na sněhu magazín uvedl: „Pneumatika TS 850 dosahuje působivou úroveň aktivní bezpečnosti. Nejlepší brzdný výkon, přímá odezva na řízení.“ Po testech na mokré vozovce pak odborníci z magazínu Autozeitung uvedli: „Za mokra jsou pneumatiky Continental zcela nedostižné: prvotřídní záběrové vlastnosti, vynikající odezva na řízení, dokonale vyvážené vlastnosti.“

Rozměr zimních pneumatik, které prošly testem magazínu Autozeitung, je určen pro celou řadu subkompaktních a kompaktních vozů. Pneumatika ContiWinterContact TS 850 je určena k poskytování skvělých záběrových vlastností zaručující bezpečnou jízdu na vozovkách v zimních podmínkách. Na suchém i mokrém asfaltu poskytují bezpečné jízdní vlastnosti v kombinaci s obdivuhodně nízkým valivým odporem. Kompletní řada těchto oblíbených pneumatik Continental se dočkala mírného zvětšení a je nyní k dispozici pro ráfky s rozměrem 14 až 17 palců. Pro větší kola doporučuje společnost Continental model WinterContact TS 850 P, který byl uveden na trh v roce 2014 a je dostupný i ve 20 verzích pro vozy kategorie SUV.

Testem prošla i nízkonákladová zimní pneumatika Barum Polaris 3 z portfólia značky Continental. V seznamu pneumatik, kterému dominovaly značky z prémiových a kvalitních segmentů, obsadila nejlevnější pneumatika skvělou sedmou pozici a překonala tak sedm podstatně dražších modelů.

Regina Feiferlíková

Komunikace s veřejností