Produkty pro motocykly

Continental triumfuje na Pikes Peak

27/06/2017
20170627-PikesPeak-Bild
  • Bruno Langlois a Travis Newbold na strojích obutých do závodních slicků Continental ContiTrack dosáhli medailových pozic na akci Pikes Peak International Hill Climb

Ft. Mill, SC; 27. června 2017 – Bruno Langlois a Travis Newbold dokončili 95. ročník závodu Pikes Peak International Hill Climb na 3. a 1. místě (každý ve své třídě). Langlois i Newbold závodili na slick pneumatikách ContiTrack s měkkou směsí. Bruno soutěžil v kategorii velkoobjemových motocyklů s Kawasaki Z900 2017, Newbold pak v exhibičním závodu na stroji Bottpower XR1 R.

Francouz Langlois, jenž je dvojnásobným šampionem Pikes Peak, dojel v čase 10:12.317, což bylo přibližně o 0,8 sekundy rychleji než ve své jízdě z roku 2016 a přibližně 22 sekund za jezdci na výkonnějších strojích KTM 1290 Super Duke R. Američan Newbold, který je pro změnu veteránem těchto závodů v Pikes Peak, získal celkové 4. místo s časem 10:28.552.

Slicky ContiTrack se závodní měkkou směsí jsou závodními pneumatikami Continental určenými pro maximální výkon na závodní dráze a vyznačují se optimalizovanou konstrukcí kostry, která zajišťuje lepší stabilitu při brzdění a přesnější řízení i celkový handling.

Společnost Continental velmi těší, že se může účastnit jednoho z nejslavnějších závodů do vrchu v USA a nadále podporovat jezdce s ambicemi na vítězství.