Produkty pro motocykly

04/06/2019
20190517-CSA 3 PS Testsieger Nass_Bild
  • „Vítěz testu na mokru“ ve vydání 06 / 2019 magazínu PS
  • Třetí místo v závodě neck-to-neck mezi superbiky
  • Šest sportovních pneumatik prošlo silným zátěžovým testem

Spolehlivá přilnavost i na mokrých površích - tato vynikající funkce pomohla nejnovější sportovní pneumatice ContiSportAttack 3 v červnovém čísle časopisu PS pro sportovní motocykly zajistit si titul „Vítěz testu na mokru“. Vyvážené vlastnosti pneumatiky také katapultovaly „sportovce“ z Korbachu na pódium vítězů v celkovém pořadí - jen tři body oddělující první místo od třetího místa.

Jako testovací motocykl byla použita Yamaha YZF-R1 s rozměry pneumatik 120/70 ZR 17 vpředu a 190/55 ZR 17 vzadu. Testeři se zaměřili na několik klíčových výkonnostních ukazatelů jako jsou výkonové charakteristiky v chladu, manipulace, přesnost, stabilita a přilnavost na mokrých a suchých vozovkách, stejně jako posuzování přilnavosti na limitu a zpětná vazba. V testu za mokrého počasí zaznamenal ContiSportAttack 3 87 ze 100 bodů a stal se „vítězem testu na mokru“ když získal celkové skóre 260 z 300 možných bodů, které mu přinesly 3. místo (2. místo: 261 bodů, 1. místo : 263 bodů). Ti, kteří se umístili těsně pod třemi nejlepšími, dosáhli 249, 247 a 241 bodů.

„Na mokrém povrchu to znamenalo (...) rekord! „Číslo tři testu“ má také dostatečnou přilnavost a v důsledku toho se dobře drží na limitu. (...) Skvělý sportovec, “uzavřela výsledek redakce PS.