Produkty pro motocykly

23/07/2020
20200717-CSA4MotorradMagazin (1)
  • Nová ContiSportAttack 4 je excelentní
  • První místo mezi sedmi pneumatikami
  • Nejlepší hodnocení: 94 bodů ze 100

Na rakouském okruhu ÖAMTC “Driving Center” Merchtrenk zorganizoval časopis Motorrad test sportovních pneumatik na motocyklu KTM 790 Duke (MY 2020), ve kterém na plné čáře zvítězila letošní novinka značky Continental: ContiSportAttack 4. V testu byly pneumatiky rozměru 120/70 ZR 17 & 180/55 ZR 17. Časopis uspořádal test společně s rakouskou značkou KTM, která se těší velké oblibě I v České republice a šlo o kombinaci objektivních I subjektivních výsledků celé řady testů – jeden z nich byl I test na slepo, kdy testovací jezden nevěděl, na jaké značce pneumatik jede.

Testy byly skutečně komplexní a zaměřily se na porovnání snad všech možných vlastností pneumatik a jejich vlivu na jízdu:

• Hmotnost pneumatiky: > Handling – speciální přední pneumatika
  • Teplota: Zahřívání pneumatik na středu a boku pláště > schopnost zahřát se + přilnavost a & handling
  • Brzdný výkon (z rychlosti 100 km/h na 0) na mokru a suchu (ABS): > Přilnavost středové části pneu
  • Přilnavost v zatáčkách(sucho a mokro): směs + konstrukce kostry > bylo měřeno, kdy pneumatika začala klouzat
  • Handling (sucho a mokro ): Handling > zrychlení, nejvyšší rychlost, síly při řízení >> měření vlastností handlingu
  • Tlumící vlastnosti: nový test, jízda přes schodek, který imituje výmoly

ContiSportAttack 4 v testu bodoval. Je nejrychlejší v oblasti zahřívání pláště - s velkým odstupem od ostatních testovaných pneumatik – což zaručuje perfektní výkon už od začátku jízdy! V kategorii brzdný výkon získaly jak na suchu, tak I na mokru druhé místo, což zaručilo pneumatikám Continental označení nejlepší ve své třídě - společně s plášti Bridgestone.