Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Dobře vybaveni na zimu: Alpský symbol je závazný

11/10/2017
  • Optimální trakce, vysoká jistota vedení stopy, lepší brzdné vlastnosti
  • Přezujte všechny nápravy včas
  • Zimní pneumatiky Scandinavia předčí pneumatiky M+S a označení 3PMSF

Zimní podmínky na vozovce kladou extrémní požadavky na řidiče i pneumatiky. Zimní pneumatiky Scandinavia značky Continental nabízí díky speciálním pryžovým směsím optimální trakci při nízkých teplotách a zůstávají flexibilní i za nejstudenějších podmínek. Jejich vývoj je založen na mnoha letech zkušeností a poznatků z praxe získaných na základě používání těchto pneumatik ve skandinávských zemích. Speciální profil pneumatik zlepšuje navíc přilnavost na sněhu a ledu, což je důležité zejména pro nenaložené nákladní automobily.

V zimě s dobrou výbavou: V dílně pneuservisu Bresser ve městě Bünde se vyměňují letní pneumatiky za zimní od společnosti Continental.

„Když vybavím své vozy zimními pneumatikami, letní pneumatiky se po tu dobu neopotřebovávají. Ve finále vydrží pneumatiky déle a já získám navíc výrazně lepší bezpečnost,“ říká podnikatel Egon Hecker, který spoléhá na pneumatiky HSW-2-Coach již delší dobu. „Vozidla mají lepší trakci, a tak zůstávají bezpečně ve stopě, brzdění na sněhu a ledu je výrazně rychlejší než s letními pneumatikami a dají se lépe řídit,“ vyjmenovává své zkušenosti šéf firmy Hecker Reisen z Liebenau s vozovým parkem obsahujícím 15 linkových a dálkových autobusů.

Aby se mohli podnikatelé jako Egon Hecker na zimní pneumatiky spolehnout, vyvíjí společnost Continental své pneumatiky neustále dál. „Naše zimní pneumatiky Scandinavia výrazně předčí výkonnostní znaky pneumatik M+S,“ uvádí Henning Mühlenstedt, marketingový a odbytový vedoucí prodeje náhradních pneumatik pro autobusy a nákladní automobily v oblasti D-A-CH (Německo, Rakousko a Švýcarsko) u společnosti Continental v Hannoveru. „Kromě toho značně přesahují požadavky ohledně značení ‚Three-Peak Mountain Snowflake‘ (3PMSF).“ Pro optimální trakci a vysokou bezpečnost jízdy na mokré, studené, zledovatělé a zasněžené vozovce doporučuje provést přezutí na zimní pneumatiky na všech nápravách nákladních automobilů a autobusů pro chladné zimní období včas.

Nové minimální požadavky: Pneumatiky permanentně poháněných náprav musí být od 1. června 2017 vybaveny alpským symbolem.

Od 1. června 2017 vstoupila v Německu v platnost novela zákona stanovující nové minimální požadavky na zimní obutí vozidel. Nově musí být pneumatiky permanentně poháněných náprav vybaveny alpským symbolem 3PMSF. Přechodná lhůta do 30. 9. 2024 dovoluje používání pneumatik M+S vyrobených do 31. 12. 2017. Pro pneumatiky na přední nápravě platí tento předpis ohledně vybavení alpským symbolem teprve od 1. 7. 2020. Pro nápravu návěsu tato novela zákona neplatí.

Speditéři, kteří jsou na cestách po celé Evropě, by měli mít tyto částečně značně proměnlivé právní předpisy jednotlivých zemí ohledně zimních pneumatik a sněhových řetězů na paměti. Kdo chce mít jistotu a být vždy vyzbrojen vhodnou zimní výbavou, využije soupisu regionálních požadavků, který nabízí společnost Continental každý rok na svých stránkách www.continental-tires.com/transport/knowhow/european-winter-regulations

Se zimními pneumatikami značky Continental mají vozidla lepší trakci, zůstávají bezpečně ve stopě, na sněhu a ledu brzdí výrazně rychleji a dají se snadněji ovládat.

Společnost Continental staví na více než 140leté tradici inovací a v automobilovém průmyslu je uznávána jako vedoucí dodavatel technologií. První zimní pneumatiky pro nákladní automobily vyvinula společnost v roce 1937. Od té doby se pneumatiky a související služby neustále zlepšují. Přidala se inovativní řešení pro profesionální management pneumatik. Tato angažovanost a vysoké interní podnikové know-how patří k mnoha důvodům, proč se pneumatiky značky Continental řadí k nejefektivnějším a nejbezpečnějším pneumatikám pro nákladní automobily a autobusy. A o to víc to platí pro zimní obutí.

Magda Pančochová

765 02 Otrokovice