Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Více času na vlastní práci díky digitální platformě pro monitorování pneumatik

15/07/2018
Continental_pp_Zerhusen

Díky řešení ContiConnectTM se může ředitel firmy Roland Zerhusen plně a zcela soustředit na svou klíčovou činnost: Absolutně spolehlivé a přesné dodávky kartonáže a obalů jeho zákazníkům.

• Řešení ContiConnectTM umožňuje přechod na management pneumatik budoucnosti
  • Podporuje dodání přesně v termínu, zamezuje závadám na pneumatikách a zvyšuje bezpečnost řidiče a vozidla
  • Zajišťuje úsporu paliva díky monitorovanému optimálnímu tlaku v pneumatikách

Firma Zerhusen Kartonagen GmbH ve městě Damme se již od roku 2014 spoléhá na inteligentní řešení managementu pneumatik od společnosti Continental. Na toto téma se firma Zerhusen zaměřila po kontrole vozového parku, kterou provedly technické služby společnosti Continental. Jako jeden z prvních podniků, které v roce 2016 začaly řešení ContiConnectTM testovat, učinila firma Zerhusen díky systému kontroly tlaku v pneumatikách ContiPressureCheckTM důležitý krok směrem k inteligentnímu monitorování pneumatik. Zásluhou řešení ContiConnectTM má ředitel firmy Roland Zerhusen všechny pneumatiky ve svém vozovém parku neustále pod kontrolou.

Řešení se skládá ze tří komponentů: Ze senzorů, které měří tlak a teplotu uvnitř pneumatik, ze stacionárního přijímače dat neboli jednotky Yard Reader a také webového portálu. Data jsou ze senzorů v pneumatikách přenášena do jednotky Yard Reader, která je pak bezdrátově odesílá na webový portál. Zde jsou analyzována. Prostřednictvím webového portálu může manažer vozového parku pohodlně kontrolovat stav pneumatik. Navíc mu systém proaktivně zašle SMS nebo e-mail, pokud není tlak v pneumatice v pořádku, aby mohl odpovídajícím způsobem reagovat.

Ředitel firmy Zerhusen se tak může plně věnovat své klíčové činnosti – výrobě a distribuci kartonáže. Vedle hospodárnosti a efektivity se přitom zaměřuje v první řadě na své zákazníky: „Naše obaly z vlnité lepenky využívá potravinářský průmysl, výrobci plastů a také výrobci nábytku, kteří do nich balí své výrobky.“ Firma Zerhusen každý den rozveze průměrně 70 nákladních vozidel zboží. „Velkým zákazníkům vozíme dva až tři kamiony obalů několikrát denně.“ Abychom dokázali dodržet časové intervaly vyhrazené pro vykládku u zákazníka, je pro nás spolehlivost a přesnost dodávek naprosto klíčová.“

Continental_pp_Zerhus#FFCCF

„Stačí jeden pohled na webový portál a hned přehledně vidím veškerá data o pneumatikách v našem vozovém parku. To nám poskytuje jistotu a výrazně nám to usnadňuje práci,“ dodává vedoucí dílny ve firmě Zerhusen Andreas Knüppe.

Foto: Continental

„Od zavedení řešení ContiConnectTM jsme už dokázali zabránit dvanácti poruchám,“ říká majitel firmy. „Díky inteligentnímu řešení managementu pneumatik jsme se vypořádali zejména s obrovským problémem s proraženými pneumatikami.“ Za celý rok 2017 nezaznamenali ani jedinou poruchu způsobenou přejetými úlomky kovu a podobnými předměty. „Závada na pneumatice vždy zkříží naše plány, způsobí nelibost našich zákazníků a navíc nás její odstranění stojí až 1 500 eur – tomu všemu se můžeme díky řešení ContiConnectTM vyhnout,“ pochvaluje si majitel firmy.

Další výhodou je, že se nyní všechna vozidla pohybují na silnicích s optimálně nahuštěnými pneumatikami. „Než jsme v našem vozovém parku začali používat řešení ContiConnectTM, tlakem v pneumatikách jsme se příliš nezabývali a neprováděli jsme ani žádné důkladné kontroly,“ vzpomíná Roland Zerhusen. Pneumatiky jsme kontrolovali při pravidelných prohlídkách ve vlastní dílně. „Toto řešení se nedá manuální kontrolou nahradit,“ dodává vedoucí dílny Andreas Knüppe. Díky trvalé kontrole a jízdám s optimálně nahuštěnými pneumatikami lze nejen zamezit závadám a výpadkům, ale také ušetřit palivo – odhadem tři až čtyři litry na 100 kilometrů.

„Současně se zavedením systému ContiConnectTM se o téma optimálního tlaku v pneumatikách začali zajímat také řidiči,“ říká Roland Zerhusen. „Nejen proto, že se tím výrazně zvyšuje bezpečnost řidičů a vozidel, ale také proto, že už na to řidiči nejsou sami.“ Všechny informace jsou poskytovány dispečinku a dílně, takže je zaručena rychlá reakce. Téma ContiConnectTM navíc posloužilo také ke zlepšení image firmy. „Řidiči si o tom povídají, informujeme o tom naše zákazníky a také v našem firemním časopise jsme se tomuto tématu věnovali.“ Po krátké době se řešení ContiConnectTM ve firmě stalo součástí každodenní rutiny, je dobře akceptováno a podařilo se ho plně integrovat.