Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Continental spouští platformu pro digitální monitorování pneumatik ContiConnect™

01/06/2018
  • Toto řešení, které monitoruje, analyzuje a oznamuje údaje o teplotě a tlaku pneumatik, je určeno pro komerční flotily, jako jsou nákladní automobily, autobusy, průmyslová vozidla a bagry.
  • Vzdálené sledování pneumatik využívá kombinaci různých komponent, jako jsou snímače v pneumatikách, jednotky Yard Reader Station, backend, webový portál a oznamovací služby.
  • Prodloužená provozuschopnost, nižší náklady na údržbu a maximalizace úspory paliva.

Společnost Continental, která je technologickou firmou a zároveň výrobcem prémiových pneumatik, v nedávné době oficiálně uvedla na trh svou novou platformu pro sledování pneumatik v komerčních flotilách s názvem ContiConnect™. Toto účinné řešení pro vzdálené sledování pneumatik je nyní dostupné ve Spojených státech, Kanadě, Malajsii a Thajsku. K těmto státům v roce 2018 a také roce následujícím přibudou i další trhy v Evropě a Asii. Tento systém pomáhá flotilám maximalizovat efektivitu a zároveň odesílá upozornění, pokud se tlak v pneumatice odchýlí od definované hodnoty. Díky těmto informacím tak flotila může těžit z menšího počtu poruch a nižších nákladů na údržbu. Nezanedbatelná není ani skutečnost, že díky tomu dochází k navyšování hodnoty prostřednictvím delší provozuschopnosti vozidla. ContiConnect umožňuje manažerům flotil jednat proaktivně a nikoli jen řešit problémy reaktivně – a to nejen pro jednotlivá vozidla, ale pro celé flotily.

Michael Neuheisel, vedoucí pro digitální řešení v divizi pneumatik pro užitková vozidla (CST), uvedl: „ContiConnect představuje pro společnost Continental výchozí bod k tomu, aby se stala významným partnerem pro datové služby související s pneumatikami. S touto digitální platformou pro monitorování pneumatik děláme obrovský krok vpřed v našem přerodu z výrobce prémiových pneumatik v poskytovatele řešení. Své dlouhodobé zkušenosti z oboru výroby pneumatik obohacujeme o údaje získané ze snímačů – to vše začíná u našich pneumatik pro nákladní automobily, autobusy a u specializovaných pneumatik.

Michael Neuheisel Kopie

Tato nová digitální platforma pro monitorování pneumatik ContiConnect se skládá z několika součástí, které lze různě kombinovat:

Snímač v pneumatice aneb když je pneumatika inteligentní

Snímač spojuje pneumatiky vozidla s vnějším světem. Je namontován na vnitřní gumě pneumatiky. Tímto umístěním je zaručena optimální montážní pozice snímače, jenž tak může velmi přesně měřit jak tlak v pneumatice, tak i její teplotu. Navíc je tímto způsobem chráněn před poškozením nebo krádeží. K dispozici je jak dodatečné osazení, tak montáž před nasazením pneumatiky. Inteligentní pneumatika značky Continental má předinstalovaný snímač, díky čemuž lze digitální monitorování pneumatik celé flotily zahájit rychleji a pohodlněji. To přináší výhodu v podobě časových úspor a také záruku, že plášť je hned od začátku nainstalován správně. Inteligentní pneumatika je již dostupná pro celou řadu aplikací, jako například pro nákladní vozidla, autobusy či bagry.

ContiConnect Components web

Yard Reader Station – přijímač údajů z pneumatiky

Jednotka Yard Reader Station je komponentou spojující snímače v pneumatikách vozidel s backendem Continental. Při průjezdu vozidla kolem přijímače v areálu přečte data ze snímačů v pneumatikách a odesílá je do backendu, kde se analyzují a interpretují. Jednotka Yard Reader Station se instaluje v místech, kde se flotila nachází často, jako jsou například myčky, čerpací stanice a podobná místa v rámci areálu.

ContiConnect Depot Kopie

Webový portál – rozhraní pro celou flotilu

Webový portál je rozhraním, kde manažeři flotil mohou proaktivně monitorovat a sledovat stav pneumatiky a provoz všech vozidel ve flotile. Portál, jenž je webovou aplikací, přináší různé možnosti zobrazení a lze se do něj připojit z jakéhokoli zařízení. Zobrazuje historii údajů o jednotlivých pneumatikách a umožňuje tak zpětné analýzy. Tento webový portál nabízí možnost vzdáleného monitorování stavu a výkonu pneumatik celé flotily a je tak praktickým nástrojem, jenž dává manažerům flotil možnost mít vše dokonale pod kontrolou.

Notifikace – aby byli manažeři flotil vždy v obraze

Toto řešení informuje manažery flotil prostřednictvím e-mailu nebo zprávy SMS a v případě potřeby navrhne nápravná opatření. Následně může servisní partner, například ze sítě Conti360°, tato nápravná opatření ihned implementovat. Notifikace umožňují manažerům flotil lépe plánovat údržbu pneumatiky a jsou zárukou včasného informování o odchylkách. Pro celou flotilu to tak znamená delší provozuschopnost a méně údržby.

ContiConnect Workflow web