Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Continental představuje: ContiConnect™ Live na výstavě užitkových vozidel IAA Hannover

20/09/2018
  • Speciální aplikace pro sledování údajů o pneumatikách nákladních vozidel v reálném čase
  • Integrace do displejů telematických systémů Daimler Fleetboard a TomTom Telematics
  • Uvedení na trh ve druhém čtvrtletí roku 2019

Continental, technologická společnost a výrobce špičkových pneumatik, dnes na 67. mezinárodním autosalonu (IAA) užitkových vozidel v Hanoveru představila další vývoj své digitální platformy pro monitoring pneumatik: ContiConnect Live, který bude na trzích dostupný ve druhém čtvrtletí roku 2019. Platforma okamžitě informuje manažery nákladních a autobusových fleetů v případě výskytu problému s teplotou nebo tlakem v pneumatice, dokonce i když je vozidlo vyjeté na cestách. Údaje se pomocí nové aplikace ContiConnect™ Driver přenášejí na servery a webový portál. Před koncem tohoto roku bude aplikace schopna zobrazovat informace o pneumatikách na zařízeních Daimler Fleetboard a TomTom Telematics a také na zařízeních využívající operační systém Android (chytré telefony a tablety) - zpočátku v kabině řidiče. Systémem ContiConnect Live společnost Continental představila další krok vývoje portfolia, které již bylo úspěšně uvedeno na trh v 15 zemích jako ContiConnect Yard, jež pracuje s využitím čtecí stanice (tzv. year reader station) umístěné ve vozovně fleetu.

CGI_ContiConnect Live_1_Web

ContiConnect™ Live nabízí sledování údajů o pneumatikách užitkových vozidel v reálném čase

Člen výkonné rady a ředitel divize pneumatik ve společnosti Continental Nikolai Setzer ve své prezentaci uvedl: „Systém ContiConnect Live integruje naše digitální řešení pro pneumatiky nákladních vozidel do systémů a displejů, kterými už jsou vozidla vybavena. Naši zákazníci tak mohou začít využívat digitální monitoring pneumatik na svých stávajících zařízení. Díky tomu jim umožňujeme získat ještě větší výhody z digitalizace a dosáhnout nové úrovně efektivity při správě pneumatik.“

Kromě toho společnost Continental plánuje říjnovou aktualizaci systému ContiConnect, která mimo jiné rozšíří možnosti nastavení webového portálu a celá aplikace získá i lepší vzhled.

Nikolai Setzer

Nikolai Setzer, člen Výkonné rady a vedoucí Divize pneumatik

Continental uvedl na trh svůj systém kontroly tlaku v pneumatikách ContiPressureCheck™ již v roce 2013 a nadále vyvíjí a vylepšuje svá digitální řešení. Systém monitoringu pneumatik jednotlivých vozidel je nyní integrován do řešení více než 35 poskytovatelů telematiky z celého světa. Od roku 2017 je systém doplněn řešením ContiConnect Yard, které dokáže sledovat pneumatiky ve více vozidlech. Zde se údaje přenášejí přímo k manažerům fleetů a pomáhají jim při jejich denní práci. V případě odchylky od ideálního stavu systém ContiConnect odešle oznámení a navrhne nápravná opatření. Systém také dodává zprávy o výkonu pneumatik a celkové efektivitě vozového parku.

ContiConnect_Display_TomTom_2_Web

Nová aplikace ContiConnect ™ Driver pro zařízení Android