Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Continental představuje: Volvo FH jako předváděcí nákladní vůz na IAA Hanover 2018

21/09/2018
  • Nová aplikace ContiConnect pro řidiče nainstalovaná na displeji TomTom v kabině řidiče
  • Volvo FH 4x2 nabízí prvotřídní manévrovatelnost, výjimečné pohodlí i vynikající hospodárnost
  • S pneumatikami, senzory, vzduchovými pružinami a hadicemi od jediného dodavatele - společnosti Continental

Na letošním 67. ročníku Mezinárodní motorové výstavy (IAA) užitkových vozů v Hanoveru  představuje technologická společnost Continental předváděcí vůz od Volvo Trucks , který se jmenuje „Mjölner“ – stejně jako kladivo severského boha Thora.

Na IAA Commercial Vehicles Continental představí demo vozidlo od společnosti Volvo Trucks s názvem "Mjölner"

Klaus Kreipe, vedoucí oddělení První výbava - nákladní pneumatiky společnosti Continental, říká: „Continental vyrábí mnohem více součástek pro nákladní vozy, než jen pneumatiky nebo systémy sledování tlaku pneumatik. Na tomto předváděcím vozu chceme názorně ukázat širokou řadu součástek, kterou můžeme do moderních nákladních vozidel dodávat.“

Předváděcí vůz vychází z automobilu  Volvo FH 6x2, je v barvách společnosti Continental: černé a žluté. Kromě pneumatik v něm najdete i jiné součástky, které jsou vyráběny v koncernu Continental:  vzduchové pružiny a hadice, které jsou také barevně zvýrazněny. V kabině řidiče najdete novou aplikaci ContiConnect na terminálu řidiče TomTom PRO 8275. Tato aplikace umožňuje řidiči sledovat tlak a teplotu pneumatik a je možné ji zabudovat do stávajících telematických systémů nebo použít prostřednictvím chytrého telefonu řidiče. Toto nové digitální řešení nahrazuje dříve nutný samostatný displej. Data o pneumatikách zprostředkovává již zavedený systém ContiPressureCheck.

Volvo_Conti_Mjoelner_Tire1 Kopie1

Na konceptu  „Mjölner“ Continental názorně předvádí, jak jsou její součástky navrženy k tomu, aby se vypořádaly s extrémně vysokou úrovní odpadního tepla vytvářeného motory Euro 6: Vzduchové pružiny pouzdra pro zavěšení kabiny jsou odolné vůči teplu, a speciální tepelný kryt chrání i vzduchové pružiny na přední ose. Vzduchové pružiny jsou ošetřeny speciální práškovou svrchní vrstvou na povrchu kovových součástek. Kromě toho, písty a patkové destičky lze dodávat tak, aby odpovídaly barvě kostry nákladního vozu. V nákladním voze jsou také součástky, které odolávají vysokým teplotám, pro optimální přepravu nafty, vzduchu obsahujícího naftu i čistého vzduchu pro použití v kompresorech. Pro interiér nákladního vozu, dodává Continental vysoce kvalitní povrchové materiály, které se dále používají na nejrůznějších částech vozidla - od nástrojového panelu a dveřního panelu, až po střešní nosič.