Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Bezpečné cestování: Continental představuje novou zimní pneumatiku pro záběrové nápravy autobusů

08/10/2018
Continental HDW 2 COACH_Product Image Kopie

Vynikající vlastnosti: HDW2 COACH překonává charakteristiky pneumatik M+S i požadavky Alpského symbolu (3PMSF).

• Pneumatiky HDW2 COACH jsou k dispozici v rozměru 295/80 R 22,5
  • Silný záběr a brzdná síla zajišťují bezpečnou a účinnou jízdu na zasněžených a zledovatělých cestách
  • Výkon podstatně překračuje požadavky kladené na pneumatiky s označením 3PMSF – tj. Alpským symbolem

I lidé cestující autobusem se chtějí cítit bezpečně a chtějí dojet včas. Dopravci mohou významným způsobem přispět ke zlepšení bezpečnosti a zamezení zpoždění tím, že své autobusy vybaví sezonními pneumatikami, jejichž konstrukce odpovídá ročnímu období, ve kterém jsou využívány. Continental ještě před blížící se zimní sezonu přidává do své nabídky také vysoce výkonné zimní pneumatiky pro záběrové nápravy autobusů: HDW2 COACH. Novinka překonává pneumatiky s označením M+S i výkonnostní požadavky pro certifikaci 3PMSF. „Pneumatika Continental HDW2 COACH je zcela nová, specializovaná zimní pneumatika. Dopravci díky ní získají dokonale vyvážené jízdní vlastnosti, optimální bezpečnost a spolehlivost na mokrých, zasněžených i zledovatělých cestách,“ říká Constantin Batsch, viceprezident pro pneumatiky pro nákladní vozidla v obchodní oblasti EMEA (Evropa, Blízký východ, Afrika). Pneumatiky HDW2 COACH jsou k dispozici v rozměru 295/80 R 22,5 a doplňují řadu produktů, která již obsahuje pneumatiky HSW2 COACH pro řídicí nápravu.

Dezén pro silný záběr – dokonce i v pozdějších fázích života pneumatiky

Inženýři společnosti Continental využili více než 80 let odborných zkušeností se zimními pneumatikami a špičkové technologie jejich výroby. Přichází s novým dezénem pneumatiky, který vyniká silnými záběrovými vlastnosti – to vše díky inteligentní kombinací extra hlubokých drážek, 3D lamel a speciálních záběrových drážek. Jejich synergická spolupráce zajišťuje přenos hnacích a příčných sil na zasněžené a zledovatělé cesty daleko bezpečněji a účinněji – dokonce i v pozdějších fázích života pneumatiky. Zkoušky také potvrdily, že tyto pneumatiky se opotřebovávají velmi rovnoměrně. To pomáhá nejen při udržení výkonu, ale zlepšuje také jízdní komfort cestujících.

HDW2 COACH od Continental: Nové vysoce výkonné zimní pneumatiky pro hnací nápravu, speciálně určené pro autobusy.

Pevné a odolné vůči poškození

Inovativní dezén běhounu a technologie směsi pomáhají pneumatikám HDW2 COACH udržovat vynikající tuhost. Jsou proto velmi robustní a odolné vůči poškození v případě, kdy se například dostanou do kontaktu s obrubníkem. Vysoká tuhost také podporuje jejich vynikající ovladatelnost – ideálně v kombinaci s pneumatikami HSW2 COACH pro řídicí nápravu. Stejně jako všechny pneumatiky značky Continental jsou i pneumatiky HDW2 COACH mimořádně odolné – jsou vhodné i pro protektorování, což několikanásobně prodlužuje jejich životnost.

Zimní pneumatiky Continental

Pro maximální bezpečnost a optimální záběr vozidla na mokré nebo zledovatělé vozovce Continental doporučuje: vybavte nákladní automobily a autobusy na zimní období zimními pneumatikami na všech nápravách. Specializované portfolio zimních pneumatik Continental označené symbolem vločky na boku pneumatiky snadno překonává pneumatiky s označením M+S a s velkou rezervou splňuje požadavky certifikace 3PMSF. Symbolem 3PMSF (tzv. Alpským symbolem) lze pneumatiky označit po úspěšně provedené standardní zkoušce definované v předpisu OSN č. 117 a po provedení srovnávací zkoušky brzdění a záběru pneumatik na zasněžené vozovce v zimním období.