Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Digitalizace: Společnosti PEMA a Continental optimalizují správu pneumatik pro celý vozový park

27/05/2019
  • Společnost PEMA úspěšně řídí správu pneumatik prostřednictvím digitálního systému vyvinutého společností Continental
  • Větší transparentnost pro maximální životnost pneumatik a snižování prostojů nákladních automobilů

Přední evropský pronajímatel komerčních vozidel – společnost PEMA a Continental – technologická společnost a výrobce špičkových pneumatik – zdigitalizovaly správu pneumatik pro více než 18 000 vozidel společnosti PEMA! CESAR – digitální systém pro správu vozového parku vyvinutý společností Continental – byl implementovaný do prostředí společnosti PEMA v roce 2018. Prostřednictvím speciálního rozhraní umožňuje průběžnou výměnu a aktualizaci informací, které se týkají vozidel a jejich servisu.

Wolfgang Beuleke, vedoucí týmu Správy pneumatik ve společnosti PEMA, je po roce používání s fungováním systému spokojen a komentuje: „Výhody správy pneumatik skrze rozhraní systému CESAR předčily naše očekávání. Zaprvé: lepší transparentnost nám pomáhá za všech okolností dodržovat smlouvy o úrovni poskytovaných služeb, které máme individuálně uzavřeny s našimi zákazníky. Podařilo se nám snížit administrativní výdaje a zavést sjednocené a rychlé procesy. Zadruhé: analýza údajů nám přináší obrovské výhody. Díky získaným poznatkům jsme výrazně snížili náklady na servis a prostoje, optimalizovali jsme vybavení vozidel podle jejich použití a zvýšili jsme i průměrný kilometrový výkon.“

Digitalizace: PEMA a Continental optimalizují správu pneumatik pro celý vozový park

Systém správy vozového parku CESAR byl speciálně vyvinut pro službu Conti360° – profesionální, všezahrnující servis pneumatik od společnost Continental. Neustále jej optimalizujeme a ladíme. Údaje o vozidlech a pneumatikách se zaznamenávají do systému a centrálně zpracovávají. Uživatelé mají k nejnovějším údajům přístup kdykoli a kdekoli. „Na základě individuálních požadavků zákazníka používá systém CESAR automatizované pracovní postupy ke zmapování řady servisních případů tak, aby bylo možné rychle realizovat příslušná opatření – ať už ve vyhrazené dílně vozového parku, v depu nebo na dálnici,“ vysvětluje Thomas Wolf, šéf mezinárodní obchodní správy vozového parku pro EMEA. „Na základě analýzy údajů dodaných do systému ContiFleetReporting můžeme společnosti PEMA nabídnout doporučení, která jí pomohou řidit správu pneumatik pro její vozové parky v Německu, Dánsku, Švédsku, Švýcarsku, České republice a Polsku s maximální efektivitou.“

Rozhraní umožňuje nepřetržitou výměnu dat týkajících se služeb mezi PEMA a Continentalem