Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Continental uvádí:ContiConnect™ digitální platforma pro monitoring pneumatik

20/08/2019
  • Dálkový monitoring pneumatik komerčních vozidel díky “YardReader Station”
  • Tlak a teplota pneumatik celé flotily nákladních automobilů se zobrazí na webovém portálu
  • Fleety, které využívají tuto službu, mohou očekávat zvýšení životnosti pneumatik a snížení poruch, které jsou spojené s pneumatikami

Continental, který je předním výrobcem prémiových pneumatik i dodavatelem technologií pro automobilový průmysl, dnes představuje v České republice a na Slovensku svou nejnovější technologii. Inteligentní digitální platformu pro monitoring pneumatik ContiConnect™, díky níž se nejen zvýší bezpečnost nákladních fleetů, ale jejich provoz bude i ekonomičtější.

ContiConnect™: efektivní řešení pro dálkový monitoring pneumatik, které umožní fleetovým manažerům sledovat údaje o tlaku a teplotě pneumatik. Informace o celé flotile vozidel na jediném webovém portálu. Kdykoli se vozidla vrátí na své stanoviště, ContiConnect™ umožní nahradit manuální rutinní péči o pneumatiky péčí automatickou a cílenou. Vyřešit problémy co nejrychleji a šetřit tak čas kontroly a následné údržby.

ContiConnect™: pomáhá snižovat náklady. Efektivita je ve slovníku snad každého dopravce. Náklady se snaží optimalizovat nejrůznějšími způsoby: úsporou času pro údržbu, ochranou pneumatik před poškozením, snižováním poruch způsobenými pneumatikami, ale take snižováním spotřeby pohonných hmot a vyšší bezpečností. Identifikace a vyřešení problémů s pneumatikami okamžitě po návratu automobilu do depa pomáhá chránit pneumatiku před dlouhodobým poškozením, zajišťuje maximální kilometrový výkon a take zlepšuje protektorovatelnost kostry.

Senzory Continental mohou identifikovat ztrátu tlaku, která je mimochodem jednou z hlavních příčin selhání pneumatiky, a to dříve než problem nastane. Předcházení defektům pneumatik tak pochopitelně pomáhá omezit poruchy vozidel na silnici.

Kromě toho správný tlak v pneumatice zaručuje optimální spotřebu pohonných hmot, snižuje jejich opotřebení a prodlužuje jejich životnost. Pneumatiky jsou podstatnou nákladovou položkou flotil nákladních vozidel. Se systémem ContiConnect™ si mohou fleety zajistit maximální ziskovost s nejnižšími celkovými náklady na provoz.

Petr Sedláček, šéf divize prodeje nákladních pneumatik Continental pro Českou republiku uvádí: "ContiConnect™ je základem nabídky datových služeb Continental v segmentu nákladní dopravy. Tato digitální platforma pro monitorování nákladních pneumatik je pro nás i naše zákazníky dalším velkým krokem kupředu. Z dřívějšího výrobce prémiových pneumatik se stáváme dodavatelem komplexních řešení spojených s mobilitou. Naše dlouhodobé zkušenosti s výrobou pneumatik v tomto řešení kombinujeme se zkušenostmi z automobilního průmyslu a s infomracemi nasbíranými z reálného provozu.”

ContiConnect ™ je platforma pro monitorování pneumatik, která není závislá na telematickém nebo datovém připojení. Údaje z pneumatik se shromažďují pomocí senzorů, které jsou namontovány uvnitř pneumatiky. Díky tomu je senzor chráněn před poškozením, ale i krádeží. Navíc je zajištěno, že senzor může přesně měřit teplotu a tlak pneumatik, aniž by byl ovlivněn teplem z brzdových systémů.

Platforma také umožňuje využívat SMS a e-mailové upozornění. Správce vozového parku, údržby, řidič, nebo i jiní zaměstnanci mohou být okamžitě upozorněni na to, že je zaznamenán nízký tlak v pneumatikách nebo jejich vysoká teplota.

“Informace, které díky naší digitální platformě ContiConnect™ mají správci vozových parků k dispozici jim umožní aktivně jednat. Jsou schopní učinit patřičný zásah ještě před tím než nastane skutečný problém. Není potřeba ztrácet drahocenný čas zaměstnanců časově náročnou plošnou manuální kontrolou tlaku v pneumatikách. Vše probíhá automaticky a průběžně”, dodává Petr Sedláček. “Dodatečná montáž senzorů do pneumatik je velmi jednoduchá a časově nenáročná. Kromě toho, celá řada našich pneumatik je již z výroby dostupná v provedením s nainstalovaným senzorem”.