Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Tatra kolem světa 2 vyrazila na tříletou pouť. 270 tisíc kilometrů zvládne i díky pneumatikám Continental

30/03/2020
  • Expedice Tatra kolem světa 2 navazuje na více než 30 let starou výpravu, která si nejen v tehdejším Československu vysloužila velkou pozornost.
  • Upravený speciál Tatra T 815 4x4 navštíví pět kontinentů.
  • Projekt materiálně podpořil Continental poskytnutím 47 kusů pneumatik HCS 14R20 a dodáním systému ContiConnect pro monitorování jejich tlaku a teploty

Společnost Continental dlouhodobě podporuje zajímavé projekty a jedním z nich je i expedice Tatra kolem světa 2. Jak již samotný název napovídá, jde o cestu, navazující na výpravu z let 1987 až 1990. Posádka upravené Tatry T 815 4x4 plánuje za tři roky ujet 270 tisíc kilometrů přes území 69 států. Continental poskytne expedici technologickou a materiální podporu v podobě dodání pneumatik a zařízení ContiConnect , které monitoruje jejich tlak a teplotu.

Dne 22. února vyrazila expedice Tatra kolem světa 2 z Prahy na dlouhou cestu, během které kopřivnický speciál s označením T 815 4x4 navštíví pět kontinentů. Děje se tak 33 let poté, co z hlavního města tehdejšího Československa vyjela na podobně náročnou pouť posádka nákladního automobilu Tatra 815 T GTC.

Jedním z hlavních cílů cestovatelského maratonu je šířit dobré jméno České republiky po celém světě. Vedle toho vznikne rovněž televizní dokumentární seriál sledující cestu této tatry.

Personální složení expedice se v průběhu cesty bude měnit. Jediným stálým účastníkem bude hlavní organizátor Marek Havlíček, vedle něhož do tatry usednou kromě dalších iniciátorů projektu, Petra Holečka a Kateřiny Božkové, také spolujezdci z řad podporovatelů. Expediční Tatra T 815 4x4 má 14 sedaček, 20 lůžek na přespání a nechybí ani zázemí včetně velké sprchy či dvou toalet.

Během tříletého putování se budou moci účastníci expedice spolehnout na kvalitní obutí Tatry, které poskytne společnost Continental. Už nyní je naplánováno, že nové plášťě Continental HCS 14R20 budou postupně předány během zastávek v různých státech světa. Aktuálně si výprava převzala první sadu pneumatik mimo území České republiky, konkrétně v tureckém Istanbulu a chystá se na cestu po Asii.

„Expedici Tatra kolem světa 2 jsme velmi rádi podpořili. Představuje velice zajímavý projekt, který přesahuje hranice České republiky, takže se ideálně hodí ke značce Continental i k naší globální společnosti, která působí téměř na všech kontinentech. Přejeme lídrovi výpravy Marku Havlíčkovi i celé posádce spoustu šťastných kilometrů a pevně věříme, že naše výrobky – pneumatiky a systém ContiConnect – přispějí k jejich bezpečné a pohodlné cestě,“ uvedla Magda Nagy, ředitelka Divize marketing ve společnosti Continental Barum s.r.o.

Výprava Tatra kolem světa 2 se dělí do čtyř etap. První z nich by měla trvat devět měsíců a povede z České republiky do Ruska. Během 70 tisíc kilometrů dlouhého úseku posádka zavítá například na Slovensko, do Chorvatska, Řecka či do Kazachstánu.

Na start druhé etapy se tatra přesune pomocí přepravní lodi. Poté ji bude čekat 40 tisíc kilometrů dlouhá cesta po americkém kontinentu z Chile do Kolumbie přes Argentinu, Paraguay, Brazílii, Bolívii, Peru a Ekvádor.

V pořadí třetí, 80 tisíc kilometrů dlouhý úsek, odstartuje z Panamy a následně bude tatra putovat přes středoamerické země, Mexiko a USA do Kanady.

Poslední část, rovněž měřící 80 tisíc kilometrů, povede (po absolvování dalšího transportu přes moře) z Jihoafrické republiky přes více než 20 afrických zemí zpět domů, na evropský kontinent.