Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Bezpečná zimní jízda: Continental poskytuje přehled evropských předpisů pro zimní pneumatiky 2021

25/09/2020
  • Přehled představuje předpisy o používání zimní vybavy pro nákladní automobily a autobusy
  • Všechny pneumatiky Continental pro autobusy a nákladní vozidla pro řízenou a hnanou nápravu v palcových rozměrech 17,5; 19,5 a 22,5 jsou k s certifikací 3PMSF

Continental, výrobce prémiových pneumatik, pomáhá provozovatelům vozových parků lépe porozumět nejnovějším regulačním požadavkům v jednotlivých zemí. Proto opět zveřejňuje přehled evropských předpisů, které se týkají zimní výbavy nákladních automobilů a autobusů na webu. V nadcházející zimní sezóně 2020/2021budou ve vybraných zemích povinné pneumatiky označené symbolem sněhové vločky v hoře (3PMSF). V souladu s těmito regulačními požadavky jsou všechny pneumatiky pro nákladní vozidla a autobusy Continental pro řízenou i hnanou nápravu v palcových rozměrech 17,5; 19,5 a 22,5 k dispozici s certifikací 3PMSF. Společnost Continental nabízí jedno z nejširších portfolií zimních pneumatik pro nákladní automobily a autobusy.

Winter_Tires_Truck_Bus_web
Winter_Tires_Snowflake_Symbol_web

M+S /Alpský symbol/ Symbol sněhové vločky - jaký význam má na pneumatice?

Pro bezpečnou jízdu s optimální trakcí i na vlhkých nebo zledovatělých silnicích doporučuje Continental používat na řízené a hnané nápravy nákladních  automobilů  a autobusů zimní pneumatiky. Specializované portfolio zimních pneumatik Continental jednoduše identifikovatelné symbolem sněhové vločky na bočnici pláště, snadno překonává pneumatiky se symbolem M+S a také výrazně překračuje požadavky certifikace Alpského symbolu. Zimní pneumatiky, které jsou označeny symbolem 3PMSF, musí projít standartní praktickou zkouškou definovanou v předpisu OSN 117 a vykazovat vhodnost pro zimní použití na zasněžených silnicích při srovnávacím testu brždění a trakce. Pneumatiky označené M+S (Mud + Snow) mají dezén nebo strukturu běhounu navrženou tak, že v případě sněhu nabízí výkon přesahující standardní pneumatiky. Označení M+S nepodléhá žádnému  definovanému jednotnému zkušebnímu postupu.