Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Šampion v úspoře paliva při dopravě na velké vzdálenosti: Conti EcoPlus získává vysoké hodnocení za nízký valivý odpor

04/08/2021
Continental_PP_Conti EcoPlus_Visual

Šampion pro úsporu paliva při přepravě na dlouhé vzdálenosti: nejnovější přírůstek do rodiny pneumatik Conti EcoPlus

• Novinka v řadě pneumatik Conti EcoPlus
  • Nižší valivý odpor snižuje náklady na vozový park a chrání životní prostředí
  • Delší životnost pomáhá zvýšit udržitelnost logistiky při dopravě na velké vzdálenosti

Nižší valivý odpor i spotřeba paliva:  Continental připravil pro provozovatele vozových parků pneumatiku optimalizovanou pro nákladní automobily. Jedná se o nejnovější přírůstek do rodiny pneumatik Conti EcoPlus. Tyto pneumatiky jsou určené pro dopravu na velké vzdálenosti. Získaly vynikající hodnocení zásluhou výrazně nižšího valivého odporu, o který se zasloužila zejména inovovaná pryžová směs. Díky tomu se tyto prémiové pneumatiky podílejí na snížení nákladů na vozový park a současně také emisí CO2 – a to bez negativního vlivu na kilometrový výkon a životnost pláště. Vývojáři pneumatik ze společnosti Continental se soustředili na dvě stěžejní věci: novou směs, kterou optimalizovali pro dopravu na velké vzdálenosti, a zdokonalený proces výroby, jenž pomáhá zlepšit valivý odpor a kilometrový výkon. Pneumatiky Conti EcoPlus HS3+ a Conti EcoPlus HD3+ určené pro řízenou a hnanou nápravu budou dostupné od července letošního roku v rozměru 315/70. Další rozměry pak budou postupně doplňovány od října 2021. Pneumatiky Conti EcoPlus HT3+ pro návěsovou nápravu budou představeny příští rok.

Continental_PP_Conti EcoPlus_HD3

Pro hnanou nápravu: Conti EcoPlus HD3+ zaujme snížením valivého odporu až o 12 procent oproti svému předchůdci

Continental_PP_Conti EcoPlus_HS3

Pro řízenou nápravu: Conti EcoPlus HS3+  zaujme snížením valivého odporu až o 7 procent oproti svému předchůdci.

Continental_PP_Hinnerk_Kaiser

Hinnerk Kaiser, vedoucí oddělení Tire development bus and truck ve společnosti Continental.

Conti EcoPlus HS3+ a Conti EcoPlus HD3+: robustní pneumatiky pro dopravu na velké vzdálenosti

Pneumatika Conti EcoPlus HS3+ pro řízenou osu určená pro dopravu na velké vzdálenosti má oproti předchozí generaci o 7 % nižší valivý odpor. Tohoto výsledku bylo dosaženo použitím inovativní směsi běhounu a bočnice a optimalizované základové směsi. Zvolená kombinace je rovněž zárukou vynikající palivové účinnosti. „Novinka v naší produktové řadě nabízí vyšší trvanlivost, robustnost a kilometrový výkon,“ vysvětluje Hinnerk Kaiser, vedoucí vývoje pneumatik ve společnosti Continental.

Pneumatika Conti EcoPlus HD3+ pro hnanou osu zaujme svým valivým odporem, který je o 12 % nižší než u předchozí generace. Svůj podíl na tomto výrazném zlepšení má také inovativní směs běhounu a bočnice. Speciální technologie pak snižuje deformaci v oblasti bočnice a patky, čímž ještě výrazněji klesá valivý odpor.

Nízký valivý odpor snižuje negativní dopady na životní prostředí

Nákladní automobily spotřebovávající méně paliva skýtají výhody nejen pro rozpočet provozovatelů vozových parků, ale také pro životní prostředí. Valivý odpor ovlivňuje spotřebu paliva až z 30 %, a proto je pro vývojáře pneumatik jedním z klíčových faktorů. Kromě toho je valivý odpor jeden z parametrů využívaných v simulačním nástroji VECTO při výpočtu palivové účinnosti nákladního automobilu. Právě nástroj VECTO společně s nařízením EU o snižování emisí zůstávají důležitými aspekty v oblasti nákladní dopravy. Celý tento sektor má totiž za úkol do roku 2030 výrazně snížit emise CO2. V zájmu zvýšení transparentnosti procesu výběru pneumatik společnost Continental nabízí kalkulátor emisí CO2 a spotřeby paliva vycházející ze simulačního nástroje VECTO. Provozovatelé vozových parků si tak mohou spočítat míru potenciálního snížení emisí a spotřeby paliva při výběru správných pneumatik Continental. Sladění účelu, struktury, tlaku a valivého odporu pneumatik je rozhodujícím faktorem, který určuje, kolik paliva vozový park spotřebuje nebo ušetří. Continental nedávno představil i webovou aplikaci, díky které si může každý provozovatel parku jednoduše zkalkulovat jak náklady na spotřebu PHM, tak i zjistit emise CO2.