Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Jednoznačná výhra s ContiConnect: méně defektů, vyšší spolehlivost dodávek, nižší náklady

18/10/2021
PP_Continental_Spedition-Eggers

Upozornění na ztrátu tlaku: Pokud se hodnoty pneumatik na vozidle liší od očekávaných údajů, je správce vozového parku informován pomocí SMS a e-mailu a může na situaci rychle reagovat.

• Investice se vrátily již ve druhém roce používání: přepravní společnost Eggers Spedition GmbH sází na digitální systém správy pneumatik ContiConnect
  • Vysoká úspora nákladů díky nižšímu počtu defektů, vyššímu kilometrovému výkonu a působivé úspoře paliva
  • Ohromný potenciál: celoněmecká síť čtecích stanic ContiConnect

Je to jednoduchý výpočet: 120 návěsů, každý se šesti pneumatikami, se rovná 720 pneumatik, jejichž tlak je třeba každý den kontrolovat. „Dříve jsme měli tahače polonávěsů se systémy monitorování tlaku v pneumatikách namontovanými z výroby,“ uvádí Peter Eggers, generální ředitel přepravní společnosti Eggers Spedition GmbH se sídlem v Hildesheimu v Německu. U nich však bylo pro řidiče snadné vypnout chybové zprávy. „Měli jsme tak vozidla s návěsy, na kterých byla levá přední pneumatika nahuštěna na pět barů a pravá zadní pneumatika na sedm barů, což bylo skutečně zajímavé!“ vysvětluje Eggers. „Chtěl jsem to všechno změnit. Vzhledem k dané situaci s tlakem v pneumatikách, vysoké spotřebě paliva a relativně nízkému kilometrovému výkonu jsem se rozhodl najít systém, který se snadno ovládá a kontroluje a který mi pomůže udržet vozový park v pohybu.“

PP_Continental_Spedition Eggers

Jasný pohled z ptačí perspektivy: Systém ContiConnect odesílá data ze všech pneumatik na vozidle a vydává upozornění, když se tlak v pneumatikách nebo teplota liší.

Vysoká úspora nákladů s ContiConnect

Počátkem roku 2019 společnost Eggers investovala přibližně 60 000 eur do vybavení svých návěsů systémem ContiConnect. Výsledkem byl o dvě třetiny nižší počet defektů na silnici, které společnost každoročně zaznamená. A díky tomu se i výrazně zlepšily služby, jež společnost poskytuje zákazníkům. Životnost pneumatik se prodloužila o 20 procent a udržování správného tlaku v pneumatikách snížilo spotřebu paliva v průměru o 0,5 litru na 100 kilometrů. „V průběhu roku ušetřím zhruba 500 litrů paliva na vozidlo,“ říká Eggers. „Když to všechno sečtu, úspory na našich 120 návěsech dosahují přibližně 84 000 eur ročně.“ Jeho verdikt po dobrých dvou letech používání ContiConnect? „Se systémem jsme velmi spokojeni. Bylo dosaženo slibované úrovně výkonu a byli jsme schopni podstatně snížit náklady na náš vozový park.“

PP_Continental_Peter-Eggers

Generální ředitel Peter Eggers: „Se systémem jsem skutečně spokojen. Bylo dosaženo slibované úrovně výkonu a byli jsme schopni podstatně snížit náklady na náš vozový park.“

Ve všech směrech výhodná situace pro společnost

Eggers Spedition GmbH je rodinná společnost, která byla založena před více než 60 lety a zaměstnává 120 lidí. Společnost používá nákladní a cisternové vozy pro bezpečnou a rychlou přepravu zboží na místo určení. Vozový park nyní zahrnuje 80 vozidel a přibližně 120 návěsů. „Jako registrovaný potravinářský podnik přepravujeme potraviny a krmiva po celém Německu a Evropě,“ říká Eggers. „Největší objem představuje cukr používaný do nápojů, čokoláda a trvanlivé pečivo.“ Tito zákazníci jsou absolutně závislí na nepřetržitých dodávkách surovin; neakceptují zpoždění. „Schopnost snížit míru poškození pneumatik byla proto základním faktorem při mém rozhodnutí investovat do systému ContiConnect.“ Nyní, ve třetím roce používání systému monitorování pneumatik, je jeho dopad jasný. Společnost získala zpět svou investici již ve druhém roce používání systému. „Defekty na silnici, a tím i opravy prováděné externími partnery, se výrazně snížily,“ dodává Eggers. „To nám umožnilo dále zlepšit naši spolehlivost dodávek. Navíc jsme ušetřili palivo a můžeme ponechat pneumatiky na vozidlech déle. Takže pro mě byla tato investice v každém ohledu výhodná.“

Síť umožňuje nepřetržité monitorování tlaku

Používání systému ContiConnect umožňuje společnosti Eggers sledovat tlak v pneumatikách jejích vozidel. To znamená, že pokud se pneumatika odchýlí od svých cílových hodnot, jak je tomu často v případě poškození defektem, postupné ztráty tlaku nebo špatně nasazených pneumatik, může správce vozového parku rychle reagovat. Mnoho nákladních vozidel společnosti Eggers je často na cestách několik týdnů v kuse, než se vrátí na dvůr v Hildesheimu a je možné je zkontrolovat na čtecí stanici ContiConnect. „Proto byla myšlenka sítě důležitým faktorem při rozhodování o koupi,“ říká Eggers. Jeho plánem je instalace celoněmecké sítě čtecích stanic ContiConnect, aby se zvýšila frekvence kontrol a úroveň monitorování. V Německu je v současné době 13 čtecích stanic, z nichž každá je instalována na pobočkách společnosti Vergölst. „Síť nám umožňuje také sledovat tlak v pneumatikách našich vozidel, když jsou v pohybu,“ uvádí manažer vozového parku Markus Struss. „Pokud je ztráta tlaku zaregistrována na čtecí stanici, automaticky obdržíme SMS a e-mail s upozorněním.“ Struss pak může kontaktovat řidiče a domluvit návštěvu servisu. Tímto způsobem je všech 720 pneumatik návěsů ve vozovém parku společnosti Eggers dobře sledováno a systém tak může pomoci dopravit náklad ve vozidlech na místo určení bezpečně a podle plánu.

Ke stažení