Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Zimní nařízení pro pneumatiky pro nákladní automobily: společnost Continental vydává aktualizovaný přehled národních pravidel

07/10/2021
Continental_PP_winter tire recommendations 2021_22

Doporučení pro zimní pneumatiky 21/22: Continental uvádí přehled aktualizovaných předpisů pro povinné zimní pneumatiky ve 39 zemích.

• M+S a 3PMSF: společnost Continental shrnuje aktualizovaná nařízení pro zimní pneumatiky v 39 zemích
  • Řada zimních pneumatik Scandinavia Generation 3 uzavírá portfolio zimních pneumatik
  • Protektorované produkty rozšiřují nabídku správy pneumatik – nyní jsou k dispozici také v rámci zimních pneumatik
  • Nová zimní brožura poskytuje užitečné znalosti související s pneumatikami pro zimní období

Právní požadavky upravující zimní výbavu na nákladních automobilech a autobusech se v mnoha zemích Evropy poměrně liší. Například v Dánsku, Itálii a Nizozemsku neexistuje žádná obecná povinnost obouvat na nákladní automobily zimní pneumatiky. Naproti tomu Německo, Rakousko a Španělsko zavedly konkrétní předpisy vztahující se na používání zimních pneumatik. Francie zpřísnila své předpisy ohledně zimní výbavy pro rok 2021 podle norských předpisů. Nedlouho před termínem přezutí na zimní pneumatiky tedy společnost Continental vypracovala souhrn aktuálních předpisů – včetně nejdůležitějších změn – pro řidiče nákladních automobilů a autobusů a správce vozových parků. Nová brožura společnosti Continental s názvem „Zvládněte zimu s jistotou“ se zabývá nároky, které na pneumatiky kladou podmínky na silnici v zimních měsících, a poskytuje užitečné know-how v oblasti pneumatik pro zimní období. A tento výrobce pneumatik završil své široké portfolio zimních pneumatik řadou zimních pneumatik Scandinavia Generation 3. Tyto pneumatiky jsou navrženy tak, aby si poradily s extrémně náročnými zimními podmínkami, a mohou se pyšnit vysokou trakcí, aniž by došlo ke snížení kilometrového výkonu. Společnost Continental poskytuje svým zákazníkům působivou nabídku jako mezinárodní odborník na řešení a služby – a to jak svou řadou nových produktů, tak souborem svých protektorovaných pneumatik. Do portfolia zimních pneumatik byly přidány nové protektorované produkty.

Continental_PP_Neue Winterreifenbroschuere

Bezpečné zvládnutí zimy: Nová brožura společnosti Continental pro zimní sezónu.

Důležité změny v požadavcích na zimní pneumatiky ve čtyřech zemích

V některých klíčových evropských tranzitních zemích – jako je Německo, Rakousko, Švýcarsko, Belgie a Polsko – nebyly v požadavcích na zimní výbavu nákladních automobilů a autobusů v porovnání s loňským rokem provedeny žádné změny. Ve Francii je zimní výbava již povinná na speciálně označených silnicích. Nové pravidlo se nyní týká přímo označení 3PMSF a nikoli pouze označení M+S a ovlivňuje osobní automobily i nákladní automobily. V období od 1. 11. do 31. 3. se dle uvážení jednotlivých francouzských departmentů vztahují ustanovení o zimní výbavě na určité silnice označené dopravními značkami B26 [povinné sněhové řetězy] a B58/B59 [povinné zimní pneumatiky]:

Nákladní automobily bez návěsů a autobusy musí mít ve výbavě sněhové řetězy pro nasazení minimálně na dvě hnaná kola nebo musí mít alespoň na dvou řízených kolech hlavního systému řízení a alespoň na dvou hnaných kolech obuté pneumatiky s označením M+S a 3PMSF (až do 1. 11. 2024 budou stále akceptovány pneumatiky buďto s označením M+S, nebo s označením 3PMSF). Nákladní automobily s návěsy musí mít ve výbavě sněhové řetězy pro nasazení minimálně na dvě hnaná kola.

Toto nařízení platí od 1. listopadu do 31. března dle uvážení místních úřadů.  Norsko již od sezóny 2020/2021 požaduje zimní pneumatiky se symbolem 3PMSF na hnané ose a přední řízené ose. Volně se otáčející osy musí být opatřeny pneumatikami se symbolem 3PMSF nebo označením M+S.

Continental_PP_scandinavia_keyvisual

Pneumatiky do obzvláště náročných zimních podmínek: Vysoká přilnavost bez snížení kilometrového výkonu.

Další vývoj prověřené řady pneumatik Scandinavia

Informace o požadavcích na zimní výbavu jsou důležité, ale výběr správných pneumatik ještě více. Společnost Continental završila svou rozsáhlou řadu zimních pneumatik pro nákladní automobily pro zimní sezónu 2021/22 22,5" pneumatikou. „Vyvinuli jsme řadu pneumatik Scandinavia Generation 3 pro širokou škálu povrchů vozovky a všechny zimní podmínky,“ vysvětluje Hinnerk Kaiser, ředitel vývoje pneumatik ve společnosti Continental. Tato řada pneumatik je mimořádná svou vynikající trakcí za zimních podmínek v kombinaci s dlouhou životností. Optimalizované směsi poskytují vynikající záběrové vlastnosti na sněhu, ledu a za mokra, aniž by došlo k omezení z hlediska kilometrového výkonu, opotřebení nebo odolnosti běhounu. „Naše technologie dvoufázového lamelování nabízí našim zákazníkům celkovou bezpečnost po celý rok,“ dodává Kaiser. „Pneumatiky poskytují jistý výkon v náročných povětrnostních podmínkách během zimních měsíců a také pomáhají zlepšovat bezpečnost a účinnost v létě díky jejich optimalizovanému valivému odporu a vysokému kilometrovému výkonu.“ Řada Scandinavia od společnosti Continental je tedy bezpečnou volbou pro všechny pozice a velikosti os. „Vysoký obsah přírodního kaučuku v našich pneumatikách jim poskytuje nižší valivý odpor a požadovanou flexibilitu při nízkých teplotách,“ říká Kaiser. Optimalizovaná meziguma a obsah oleje zajišťují lepší oděrové vlastnosti, a tím i udržitelnost a účinnost.

Continental_PP_Scandinavia_Gen_3

Rodina zimních pneumatik je kompletní: Společnost Continental doplnila své široké portfolio zimních pneumatik ve Skandinávii o řadu zimních pneumatik 3. generace.

Tato produktová řada nabízí vše, co je požadováno od speciální pneumatiky pro extrémní zimní použití. Také však bezpečně pokrývá všechny základní aspekty jako všestranná pneumatika pro různé podmínky, s nimiž se lze během zimních měsíců setkat. Pneumatiky Generation 3 – Conti Scandinavia HS3, HD3 a HT3 – jsou tedy obouvány proto, aby výrazně přispěly k provozní bezpečnosti vozidel v široké škále silničních a povětrnostních podmínek. „Pro řadu pneumatik Generation 3 jsme spojili všechny své odborné znalosti v oblasti pneumatik a využili jsme nové technologie pro zvýšení výkonu až za stávající hranice,“ uvádí Kaiser.

Pneumatika Conti Scandinavia HS3 pro řízenou osu je k dispozici v následujících rozměrech: 295/80 R 22,5, 315/80 R 22,5, 315/70 R 22,5, 385/65 R 22,5, 385/55 R 22,5.

Pneumatika Conti Scandinavia HD3 pro hnanou osu je k dispozici v následujících rozměrech: 295/80 R 22,5, 315/80 R 22,5, 315/70 R 22,5.

Pneumatika Conti Scandinavia HT3 pro návěsy je k dispozici v následujících rozměrech: 385/65 R 22,5, 385/55 R 22,5.