Produkty pro nákladní vozidla a autobusy

stage_goods_TT

Truck Tires Goods

Vynikající palivová účinnost a vysoký kilometrový výkon: Conti EcoRegional Generation 3+ s nižším valivým odporem

08/03/2022
  • Vylepšení řady Conti EcoRegional: inovativní běhounové směsi a speciální výrobní postupy
  • Conti EcoRegional HS3+ a Conti EcoRegional HD3+: vynikající palivová účinnost přispívající k ochraně klimatu
  • Se symbolem 3PMSF označujícím vhodnost pro celoroční použití za všech povětrnostních podmínek

Řada pneumatik Conti EcoRegional Generation 3+ je ideální pro smíšenou regionální a dálkovou dopravu. Byla vyvinuta pro jízdu s častými zastávkami v průběhu dne, jízdu v silném provozu a jízdu na klikatých silnicích. Mezi jedinečné vlastnosti těchto pneumatik patří nižší valivý odpor, vynikající palivová účinnost a nízké emise CO2, které přispívají k udržitelné mobilitě a logistice budoucnosti. „Pneumatiky Conti EcoRegional HS3+ pro řízenou osu a Conti EcoRegional HD3+ pro osu hnanou představují nekompromisní vylepšení této řady pneumatik,“ uvádí Hinnerk Kaiser, vedoucí produktového vývoje v divizi pneumatik pro nákladní automobily a autobusy ve společnosti Continental.

Continental_PP_Conti_EcoRegional_KeyVisual

Řada pneumatik Conti EcoRegional Generation 3+: ideální pro smíšenou regionální a dálkovou dopravu.

Nízký valivý odpor, optimální trakce, dlouhá životnost

Nová pneumatika Conti EcoRegional HS3+ nabízí inovativní profil dezénu převzatý od jejího úspěšného a praxí důkladně prověřeného předchůdce. U této pneumatiky nové generace nechybí kapsičkové lamely, které minimalizují nerovnoměrné opotřebení a zlepšují odvod vody, a tím zajišťují optimální výkon na mokru. Hluboké lamely zabírají více než 50 procent šířky žeber. Speciálně navržená geometrie drážek přispívá k rovnoměrnému přenosu výkonu a také k dlouhé životnosti pneumatiky. Značný podíl na snížení valivého odporu má upravená inovativní směs běhounu.

Stejně jako pneumatiku Conti EcoRegional HS3+ nelze ani novou pneumatiku Conti EcoRegional HD3+ navenek odlišit od modelu, který nahrazuje. Osvědčená nízkoprůchodová konstrukce s vysokým počtem záběrových hran v běhounu zajišťuje nízkou deformaci, nízký valivý odpor a vysoký kilometrový výkon. Speciální 3D lamely zvyšují stabilitu a odolnost běhounu. Výrazného snížení valivého odporu bylo dosaženo použitím dokonalejšího výrobního procesu u pneumatiky pro hnanou osu. Upravená konstrukce kostry zlepšuje valivý odpor a přitom nemá jakkoliv negativní dopad na kilometrový výkon.

Continental_PP_Hinnerk_Kaiser

Dokonalejší výrobní proces: Conti Diamond Technique

„Pneumatiky řady Conti EcoRegional Generation 3+ jsou výsledkem dokonalejšího výrobního procesu, který snižuje valivý odpor, aniž by bylo nutné přikročit ke kompromisům v oblasti kilometrového výkonu,“ vysvětluje Hinnerk Kaiser. „Tento proces, známý jako Conti Diamond Technique. spočívá v tom, že vulkanizace pneumatik se provádí při relativně nízké teplotě a po delší dobu. Jeho výhodou je, že polymerům a uhlíkovým částicím poskytuje více času na vzájemnou reakci. Jejich propojení je tak velmi efektivní, což má za následek menší vnitřní tření ve směsi. A díky tomu zase dochází ke zlepšení valivého odporu.“

Další klady: použitelnost po celý rok

Obě pneumatiky Conti EcoRegional HS3+ i Conti EcoRegional HD3+ nesou na svých bočnicích označení 3PMSF, které potvrzuje jejich vhodnost pro zimní podmínky. Tyto pneumatiky jsou tudíž určeny pro celoroční použití za každého počasí, včetně zimních silnic a nepříznivých povětrnostních podmínek. Některé rozměry pneumatik lze objednat s „inteligentními“ vlastnostmi, což znamená, že tyto pneumatiky jsou již z výroby vybaveny senzory.

Pneumatiky jsou k dispozici v následujících rozměrech:

Conti EcoRegional HS3+
315/70R22.5